Peter Velits s Omegou obhájili na MS zlato v tímovej časovke

NETKY.SK • 23 September 2013, 06:22 • 2 min
Peter Velits s Omegou obhájili na MS zlato v tímovej časovke

FLORENCIA - Slovenský reprezentant Peter Velits spolu so stajňou Omega Pharma-Quick Step obhájili zlaté medaily v časovke profesionálnych tímov Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Toskánsku.

slovakia

left justify in out

Belgické družstvo zvládlo 57,2 km dlhú trať v okolí Florencie za 1:04:16,81 h a o necelú sekundu odsunulo na druhú priečku austrálsky tím Orica-GreenEdge. Bronzové medaily získali jazdci britskej stajne Sky (+22,55 s).

Pre dvadsaťosemročného Petra Velitsa je to už tretia zlatá medaila zo svetových šampionátov. Okrem vlaňajšieho triumfu v časovke družstiev sa z titulu tešil aj na majstrovstvách v roku 2007 v nemeckom Stuttgarte, keď zvíťazil v pretekoch s hromadným štartom v kategórii do 23 rokov.

Druhý slovenský zástupca Peter Sagan z tímu Cannondale obsadil siedmu priečku (+1:28 min). "Bola to rýchla trať, 57 kilometrov je dosť, no bola pre všetkých rovnaká. Hlavné je, že to už máme za sebou," uviedol Sagan pre RTVS.

Jazdci Omegy v zložení Nemec Tony Martin, Francúz Sylvain Chavanel, Holanďan Niki Terpstra, Poliak Michal Kwiatkowski, Belgičan Kristof Vandewalle a Peter Velits išli od úvodu za obhajobou titulu a z ostatných tímov im konkurovala iba Orica. Na prvom medzičase mali náskok 12 a na druhom už 14 sekúnd, tretí úsek síce nezvládli najrýchlejšie, keď na austrálsky tím stratili necelé dve sekundy, no na záverečnej časti v uličkách Florencie manko zmazali a do cieľa prišli s tesným náskokom 81 stotín.

Americký tím Specialized Women triumfoval v ženskej časovke družstiev. Američanky zvládli trať z Pistoie do Florencie (42,8 km) v čase 51:19,69 min a o 1:11,09 min nechali za sebou strieborný Rabobank z Holandska. Bronz si vyjazdili Austrálčanky z tímu Orica Women.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona