Peter Velits: Realita je taká, že mi chýba forma

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 17:03 • 2 min
Peter Velits: Realita je taká, že mi chýba forma

BRATISLAVA - Nadchádzajúce majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike (23.- 26. 6.) aj vrcholné podujatie etapové sezóny Tour de France (2.- 24. 7.) budú bez slovenského cyklistu Petra Velitsa.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu BMC Racing pre agentúru SITA rozobral dôvody, prečo bude chýbať vo štvrtok aj v nedeľu v Hodoníne na MČRaSR ako aj 2. júla na štarte Tour v Mont-Saint-Michel. Peter Velits v uplynulých dvoch týždňoch absolvoval etapové preteky Okolo Luxemburska a podujatie Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk v Holandsku, v celkovej klasifikácii tam skončil na 43. resp. 30. mieste.


"Realita je taká, že mi chýba forma a tento rok mi celý nevychádza. Na predchádzajúcich pretekoch v Luxembursku a Holandsku už bolo cítiť mierne zlepšenie, ale náš tím je veľmi silný. Je tam dosť ľudí, ktorí ma dokážu zastúpiť a ktorí si zaslúžia byť v tíme na Tour de France. Mňa najbližšie čakajú preteky Okolo Poľska so štartom 12. júla. Čo sa týka majstrovstiev Slovenska, nepôjdem tam aj preto, že sa koncom mesiaca chystám do Anglicka na kontrolu s nohou, ktorú mi operovali minulý rok. Mal som tam ísť už skôr, ale teraz to konečne vychádza."


Práve pre vlaňajšiu aprílovú operáciu artérie v ľavej nohe Peter Velits vynechal tri mesiace zo sezóny a neštartoval ani na Tour de France. Teraz teda na obľúbenom podujatí, kde bol najvyššie v celkovej klasifikácii v roku 2011 na 18. mieste, opäť bude chýbať.

 

Rovnako tak jeho brat-dvojča Martin, ktorý sa nedostal do záverečnej nominácie tímu Etixx-QuickStep. Martin Velits nepôjde ani na MČRaSR v Hodoníne a Kyjove. "Martin bude v čase 'majstrákov' na sústredení vo Švajčiarsku," dodal 31-ročný Peter Velits.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies