Peter Velits mení dres, bude jazdiť za BMC

NETKY.SK • 9 August 2013, 13:00 • 2 min
Peter Velits mení dres, bude jazdiť za BMC

PÚCHOV - Dvojnásobný cyklistický majster sveta Peter Velits mení dres. Od novej sezóny bude jazdiť za zoskupenie BMC. Do konca roku 2013 účinkuje v tíme Omega Pharma-Quick Step. Pre Velitsa to bude piaty zamestnávateľ v profesionálnej kariére.

slovakia

left justify in out

V roku 2007 pôsobil vo Wiesenhofe, v rokoch 2008 až 2009 v Milrame, v sezónach 2010 a 2011 v HTC - Columbia a posledné dva ročníky v nástupníckom tíme po predchádzajúcom Omega Pharma - Quick Step. Ako amatér jazdil za Duklu Trenčín a Konicu Minoltu.

"Technicky ešte môj odchod do BMC nie je dotiahnutý - chýba podpis, ten by už mal byť len formalitou. Pôjde o kontrakt na dva roky. Rokovania sú už vo fáze, že obe strany musia zmluvu podpísať. Mal som viac možností, kde by som mohol pokračovať v kariére. BMC bol jedným z tímov, ktorý mi vychádzal pri vyhodnocovaní medzi najlepšími. Ide o dobre technicky i rozpočtovo vybavené družstvo s kvalitnými jazdcami," povedal pre agentúru SITA Peter Velits.

Dvadsaťosemročný svetový šampión do 23 rokov 2007 a držiteľ dúhové dresu majstra sveta v tímovej časovke 2012 bol doteraz vždy v jednom družstve so svojou dvojičkou Martinom. Tentoraz sa ich cesty rozchádzajú. "Chceli sme byť spolu, v BMC však bolo miesto iba pre jedného. Musíme sa rozdeliť, ale neberieme to ako tragédiu. Aj tento rok sme išli spoločne len minimum pretekov, náš program bol iný. Zvážili sme možnosti a teraz sa delíme. Raz ten deň musel prísť. Uvidíme, kam napokon zamieri Martin. Aj on by bol rád, ak by zmenil dres," doplnil Peter Velits.

V BMC sa stretne Púchovčan aj s bývalým tímovým kolegom Tejayom Van Garderenom. V družstve pôsobia aj Cadel Evans či Philippe Gilbert. BMC môže na veľkých podujatiach postaviť veľmi silný tím. Petra Velitsa v najbližšom období čakajú štarty na GP Plouay vo Francúzsku, kanadské preteky World Tour v Québecu a Montreale a potom majstrovstvá sveta vo Florencii. "Chcem ísť časovku jednotlivcov, na ktorú sa pripravujem. Som zvedavý, či ma teraz vyberú aj na časovku družstiev medzi šesť jazdcov Omegy," dodal pre SITA Peter Velits.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies