Peter Velits dal štátnu odmenu deťom, ktoré bojujú so zákernou chorobou

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 12:17 • 2 min
Peter Velits dal štátnu odmenu deťom, ktoré bojujú so zákernou chorobou

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Velits venuje odmenu za športové výkony, ktorú mu udelila vláda, na dobročinné účely.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný pretekár stajne BMC Racing Team už dlhšie prostredníctvom neziskovej organizácie Dobrý anjel pomáha rodinám s deťmi, ktoré sa pre zákernú chorobu ocitli vo finančnej tiesni. Teraz sa rozhodol venovať aj štátnu odmenu vo výške 3000 eur. "Veľmi si vážime, že Peter Velits aj ako vrcholový športovec ostáva pokorným človekom a stále myslí na druhých. Mnoho detí sa športu nemôže venovať práve kvôli boju s ťažkou chorobou. Peter Velits im tento boj spolu s ďalšími Dobrými anjelmi uľahčuje. Prajeme mu úspešnú operáciu a skoré zotavenie. Dobrých ľudí a dobrých športovcov Slovensko potrebuje ako soľ," zdôraznila v tlačovej správe marketingová manažérka organizácie Ľudmila Kolesárová.

 

Peter Velits momentálne pauzuje pre zdravotné problémy s artériou v ľavej nohe, ktoré sa postupom času stupňovali. Naposledy sa predstavil v polovici marca na pretekoch Paríž - Nice, no v 6. etape musel odstúpiť. Velitsa čaká 2. apríla operácia v Londýne a po nej niekoľkotýždňová rekonvalescencie, takže tento rok musí vynechať slávne preteky Tour de France. Smolu mal aj jeho brat-dvojča Martin, ktorý sa v nedeľňajších pretekoch Gent-Wevelgem nevyhol hromadnej kolízii a zlomil si kľúčnu kosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona