Peter Velits bude na Okolo Romandie pomáhať Garderenovi

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:57 • 2 min
Peter Velits bude na Okolo Romandie pomáhať Garderenovi

BERN - Slovenského cyklistu Petra Velitsa čakajú ďalšie preteky WorldTour. Od utorka sa jazdec tímu BMC postaví na štart švajčiarskeho etapového podujatia Okolo Romandie.

slovakia

left justify in out

V družstve bude jazdiť pre Tejaya van Garderena, ktorý dostal úlohu lídra a ašpriranta na celkové prvenstvo. Pre Garderena to bude ďalšia príprava na Tour de France, na ktorej skončil v roku 2012 piaty ako najlepší mladý jazdec, ale vlani obsadil až 45. priečku. Američan chce tento rok na Tour opäť preniknúť do najlepšej desiatky.

 

Šesťdňové preteky Okolo Romandie sa začnú v utorok popoludní prológom na 5,6 km okolo Ascony a vyvrcholia v nedeľu 4. mája časovkou jednotlivcov na 18,5 km v Neuchateli. Medzi dvoma jazdami proti času sú štyri etapy, z nich dve vrchárske a asi rozhodujúce v boji o celkové prvenstvo. 

 

"Cieľom je, aby Tejay van Garderen dosiahol čo najlepší výsledok v celkovej klasifikácii. Zároveň chceme pokračovať vo vytváraní skvelého tímového ducha. Chceme sa pokúsiť aj o etapové víťazstvo," povedal v tlačovej správe BMC športový riaditeľ tímu Yvon Ledanois. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies