Peter Velits a Juraj Sagan sa pokúsia o body v Hamburgu

NETKY.SK • 22 August 2014, 09:08 • 2 min
Peter Velits a Juraj Sagan sa pokúsia o body v Hamburgu

HAMBURG - Slovenský cyklista Peter Velits sa pokúsi o ďalšie body do hodnotenia WorldTour na nedeľňajších pretekoch Vattenfall Cyclassics v nemeckom Hamburgu.

slovakia

left justify in out

Spoločne s jazdcom BMC Racing bude v pretekoch na 247,2 km na štarte v tíme Cannondale aj Juraj Sagan. Ďalšími členmi zostavy BMC Racing sú Greg van Avermaet z Belgicka, Nór Thor Hushovd, Nemec Marcus Burghardt, Brit Stephen Cummings, Švajčiar Silvan Dillier, Dán Sebastian Lander a Talian Daniel Oss. S Jurajom Saganom budú v družstve aj Fabio Sabatini, Kristijan Koren, Marco Marcato, Alberto Bettiol, Davide Villella, Jean-Marc Marino a Moreno Moser. Vedenia oboch tímov o tom informovali prostredníctvom tlačových správ.


Peter Velits doteraz štartoval v okolí Hamburgu dvakrát, v roku 2008 skončil jedenásty, o dva roky neskôr obsadil 123. priečku. Juraj Sagan preteky v roku 2012 nedokončil. O nemecké podujatie je medzi verejnosťou už tradične veľký záujem. Pri trati sa schádza okolo 800-tisíc divákov. Ešte pred elitným pelotónom absolvuje svoje preteky 22-tisíc cyklistov rôznych vekových kategórií. Vlani v Hamburgu triumfoval John Degenkolb, ktorý tentoraz na štarte bude chýbať. Favoritom je jeho tímový kolega z Giant-Shimano Marcel Kittel, šancu na úspech majú aj ďalší Nemec André Greipel, Nór Alexander Kristoff či Francúz Brian Coquard, keďže sa očakáva šprintérska koncovka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies