Peter Šimun fandí seriálu ZOO

NETKY.SK • 9 Január 2016, 10:14 • 2 min
Peter Šimun fandí seriálu ZOO

BRATISLAVA - Slovenský herec Peter Šimun predvída úspech novému seriálu ZOO, ktorého prvú časť televízia Joj uvedie už v pondelok.

slovakia

left justify in out

„Ja som principiálne rád, že vznikol tento druh seriálu, pretože je tu veľmi veľa faktorov, ktoré predznačujú, že by to mohlo byť veľmi úspešné a zaujímavé. Po prvé preto, že sa nenakrúca len v štúdiu, ale točí sa aj v exteriéroch, čo je pri seriáloch veľmi pozitívne, po druhé, pretože sú tam tie zvieratá, ktoré sú samo o sebe atraktívne a hlavne preto, že je to seriál rodinný, v ktorom sa rozvíjajú rôzne témy, a tým pádom to celé dostáva veľmi autentický charakter. Je tam rovina pracovná i rovina súkromná a napokon aj rovina kriminálna a všetky sa navzájom prelínajú, čiže každý si môže z toho niečo zobrať. A páči sa mi, že tie jednotlivé línie tým, ako sú napísané, držia diváka v určitom napätí. Pri tomto seriáli sa nie vždy dá predvídať, čo sa stane, tu to jednoducho neexistuje. Vždy, keď divák si myslí, že sa to vyvinie podľa jeho predstáv, tak sa to napokon zlomí nejako inak, v tom je to veľmi dobre napísané a spracované,“ povedal herec v rozhovore pre agentúru SITA.


Magister Švoňava, ktorého Šimun v seriáli stvárni, nemá zdanlivo so zoologickou záhradou nič spoločné. „On nie je pracovníkom ZOO, je to taký samotár, hudobný kritik. Chodí do ZOO, počúva hudbu a veľmi sa zaujíma o to, ako to v tej ZOO funguje. Je to veľmi pozorný a detailný človek, ktorý chce ZOO pomáhať v rámci nejakej kreatívy a snaží sa byť invenčný v rámci jej propagácie a nejakého manažmentu,“ opísal svoju postavu. „V jednej časti chce napríklad spojiť hudbu so zvieratami a príde s návrhom, že každé zviera by malo mať svojho hudobného skladateľa, ktorého skladby by ho charakterizovali. Je to taký čudák, ktorého smerovanie nie je v prvých dieloch celkom jasné, on sa tak veľmi postupne kreuje a vyvíja,“ podotkol 60-ročný Bratislavčan, ktorý sa vďaka novému projektu TV Joj po prvý raz v seriáli stretol so svojím synom Pavlom. „V divadle sme spolu už hrali, v seriáli ešte nie. Nestretli sme sa v rámci scenára síce ako otec a syn, ale naše postavy sú celkom prepletené. Ja mám totiž záujem o jeho mamu a on robí všetko pre to, aby ten vzťah narušil, aby to nevyšlo. Vznikajú tak medzi nami všelijaké komické situácie a je tam zjavné napätie. Uvidíme, ako sa to bude ďalej vyvíjať,“ poznamenal herec.


V súkromnom živote má Šimun k zvieratám podľa vlastných slov veľmi blízko. „Osobne mám k zvieratám veľmi dobrý vzťah, aj k ZOO. Už tam síce nechodím, chodil som ako dieťa, no stále ma fascinuje z toho hľadiska, aký priestor dáva tým jednotlivým zvieratám, čo všetko v nej tí pracovníci vybudujú a akú voľnosť sa snažia zabezpečiť rôznym druhom zvierat, ktoré tam sú. Bratislavská ZOO, teda aspoň podľa toho, čo som videl, to má naozaj zariadené tak, že tie zvieratká tam netrpia, pracovníci sa im podľa mňa skutočne snažia vytvoriť čo najoptimálnejšie podmienky,“ podčiarkol interpret, ktorý vraj počas nakrúcania neprišiel zatiaľ so žiadnym zvieraťom do osobného styku. „Točil som pri zubroch, ale priamy kontakt tam nebol. Možno to raz nastane, uvidíme... Osobne mám však pred zvieratami celkom rešpekt. Nebýva to totiž tak, že by to zviera človeka automaticky prijímalo. Keď je vo voľnej prírode, buď sa človeku vyhýba alebo pokiaľ príde k stretnutiu, tak väčšinou nastane nejaký konflikt. Takže mám rešpekt,“ priznal na záver.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona