Peter Sagan zabojuje vo Frankfurte, očakáva tímový útok na víťazstvo

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 15:07 • 2 min
Peter Sagan zabojuje vo Frankfurte, očakáva tímový útok na víťazstvo

FRANKFURT - Časť sezóny nadväzujúcu na najväčšie jarné klasiky odštartuje slovenský cyklista Peter Sagan 1. mája na pretekoch Eschborn-Frankfurt. Jednorazové podujatie s dĺžkou 220 km a so záverečným okruhom v nemeckom Frankfurte nad Mohanom sa v programe dvojnásobného majstra sveta objaví vôbec po prvý raz. Peter Sagan tam bude lídrom tímu Bora-Hansgrohe, miestny profil by mu mal vyhovovať.

slovakia

left justify in out

"Sme nemecký tím a prvé veľké preteky v domácom prostredí musia byť pre nás výzvou na víťazstvo. Chceme sa oň pokúsiť s Petrom Saganom. Ak sa nám to podarí, spokojní budeme nielen my, ale aj naši sponzori či fanúšikovia. Práve Sagan v dúhovom drese majstra sveta bude pre nemeckých fanúšikov cyklistiky tým pravým ťahákom pre tieto preteky," vyhlásil manažér Ralph Denk na webe Bora-Hansgrohe.

Po defektovej smole na Paríž-Roubaix má Peter Sagan trojtýždňové súťažné voľno, potom sa predstaví práve vo Frankfurte. Nasledovať bude už tradičný program prípravy na Tour de France, čiže obľúbené etapové preteky Amgen Okolo Kalifornie a Okolo Švajčiarska. Vo všetkých troch prípadoch pôjde o podujatia zaradené do seriálu WorldTour, kde Sagan obhajuje celkové prvenstvo.

"V Nemecku to bude veľká cyklistická slávnosť pre náš tím, o tom som presvedčený. Nie však posledná, keďže tento rok má Tour de France slávnostný štart v Düsseldorfe. Vo Frankfurte budeme mať silnú zostavu a viacero možností na útok. Zaujímať nás bude len to, aby jeden z nás v závere mohol pred domácimi fanúšikmi naozaj útočiť na víťazstvo," cituje portál bora-hansgrohe.com Petra Sagana.

Päťdesiaty šiesty ročník pretekov Eschborn-Frankfurt je súčasťou WorldTour. Jeho zatiaľ posledné dve edície sa v rokoch 2014 a 2016 stali korisťou Nóra Alexandra Kristoffa. Okrem jazdca tímu Kaťuša-Alpecin sa v predbežnej štartovnej listine nachádzajú aj veľké nemecké mená - Kristoffov tímový kolega ako Tony Martin, André Greipel (Lotto Soudal) či John Degenkolb (Trek-Segafredo).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona