Peter Sagan vynechá februárové klasiky v Belgicku, kde sa mu vlani darilo

NETKY.SK • 15 Január 2018, 18:45 • 2 min
Peter Sagan vynechá februárové klasiky v Belgicku, kde sa mu vlani darilo

ADELAIDE - Aj v roku 2018 sa slovenský cyklista Peter Sagan sústredí najmä na tri odlišné vrcholy - jarné klasiky, Tour de France a majstrovstvá sveta. Súťažný kalendár trojnásobného a úradujúceho majstra sveta z tímu Bora-Hansgrohe je veľmi podobný tomu z vlaňajška s výnimkou niekoľkých včasných jarných klasík na belgickom území.

slovakia

left justify in out

Sagan vynechá februárové jednorazové preteky Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brussels-Kuurne, na ktorých vlani finišoval ako druhý, resp. prvý. Do súťažného diania sa po nich zapojí 3. marca na krásnej talianskej klasike Strade Bianche so štartom aj cieľom v historickej Siene.

"Hlavný a najdôležitejší cieľ pre Petra Sagana budú jarné cyklistické monumenty, tzv. severské klasiky. Miesto v histórii cyklistiky už má ako trojnásobný majster sveta. Teraz túži po ďalších triumfoch na monumentoch," cituje portál Velonews trénera tímu Bora-Hansgrohe Patxiho Vilu.

Po famóznom víťazstve na majstrovstvách sveta v Bergene vlani v septembri Sagan predčasne ukončil sezónu a sústredil sa na oddych a príchod na svet prvorodeného syna Marlona. Práve aj on je dôvod, prečo čoskoro 28-ročný rodák zo Žiliny vynechá skoré belgické klasické preteky. "V časovo nabitom období náročných jarných pretekov a sústredení vo vysokej nadmorskej výške si chce nájsť čas na to, aby bol s rodinou," tvrdí špecializovaný portál Velonews.

Aktuálne je Sagan už takmer dva týždne v slnečnej Austrálii, kde má za sebou aj úspešný vstup do ročníka 2018, v nedeľu triumfoval na prípravnom kritériu People´s Choice Classic v Adelaide (51 km), ktoré bolo tradičným predkrmom pred úvodným etapovýmm podujatím WorldTour v roku 2018 Tour Down Under.

"Naberiem mnoho kilometrov v dobrom počasí a pritom žiadny zbytočný stres, pre mňa ideálna príprava na dôležité preteky tejto sezóny," nechal sa počuť Peter Sagan pred pretekmi Tour Down Under, ktoré sa úvodnou etapou začnú už v utorok 16. januára.

Program Petra Sagana v roku 2018 do Tour de France:

Tour Down Under (Aus.) / 16.- 21. januára
Strade Bianche (Tal.) / 3. marca
Tirreno - Adriatico (Tal.) / 7.- 13. marca
Milano - San Remo (Tal.) / 17. marca
E3-Harelbeke (Belg.) / 23. marca
Gent - Wevelgem (Belg.) / 25. marca
Okolo Flámska (Belg.) / 1. apríla
Scheldeprijs (Belg) / 4. apríla
Paríž-Roubaix (Fr.) / 8. apríla
Okolo Kalifornie (USA) / 13.- 19. mája
Tour de Suisse (Švaj.) / 9.- 17. júna
Tour de France (Fr.) 7.- 29. júla



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies