Peter Sagan víťazom 1. etapy Okolo Kalifornie

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Peter Sagan víťazom 1. etapy Okolo Kalifornie

Peter Sagan víťazom 1. etapy Okolo Kalifornie - Ostatné športy Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom 1.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom 1. etapy pretekov Okolo Kalifornie so štartom a cieľom v Santa Rose dlhej 186,5 km. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale sa presadil v záverečnom hromadnom špurte pred Austrálčanom Heinrichom Hausslerom a Američanom Fredom Rodriguezom.
      Peter Sagan dostal desať kilometrov pred cieľom defekt zadnej pneumatiky, no po výmene sa mu podarilo rýchlo dohnať 20-sekundovú stratu a vo finiši ukázal svojim súperom chrbát. "Napriek defektu som sa snažil zachovať chladnú hlavu a nepanikáriť. Vedel som, že mám ešte dosť času na to, aby som sa vrátil do hlavného balíka. Pokúsim sa udržať žlté tričko vedúceho pretekára čo najdlhšie, no nebude to jednoduché, pretože nás čaká veľa ťažkých kopcov," povedal pre akreditované médiá Sagan, ktorý si pripísal na konto celkovo štvrtý etapový vavrín na pretekoch Okolo Kalifornie.
      Rodriguez zložil slovenskému cyklistovi poklonu. "Peter Sagan má danosti, ktoré sa vo svetovej cyklistike len tak ľahko nevidia. V závere dokázal obdivuhodne zrýchliť a potvrdil svoje veľké šprintérske kvality," nechal sa po dojazde do cieľa počuť jazdec tímu Energy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies