Peter Sagan symbolicky pokrstil 400-tisíci Citroën C3 Picasso

NETKY.SK • 27 Október 2014, 13:59 • 2 min
Peter Sagan symbolicky pokrstil 400-tisíci Citroën C3 Picasso

TRNAVA - Trojnásobný držiteľ zeleného trička z Tour de France, cyklista Peter Sagan dnes na pôde trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën symbolicky pokrstil 400-tisíce vozidlo Citroën C3 Picasso, ktoré zišlo z výrobných liniek. Sagan je ambasádorom značky Citroën na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Spolupráca trvá druhý rok, on je tvárou našej značky, my ho podporujeme pri jeho rôznych aktivitách smerom k verejnosti," povedal pre TASR marketingový riaditeľ Citroën pre Slovensko Radovan Pokojný. Takto ho podporili v tomto roku na festivale Pohoda, kde mal funzónu, rovnako aj na podujatí Zabicyklujte si so Saganom v Bratislave. "Vlani to bolo stretnutie s fanúšikmi v Žiline," povedal Pokojný.
     

Automobilka začala vyrábať C3 Picasso začiatkom roka 2009 a tento model sa vyrába výlučne v Trnave. Peter Sagan jubilejné auto pokrstil spolu s novým riaditeľom závodu Rémi Girardonom. Ten povedal, že denne sa vyrobí 1200 áut, v tomto roku to bude dohromady do 255.000, čo je viac ako vlani. Pre rok 2015 počítajú opäť s navýšením produkcie.
   

Peter Sagan sa potom previezol na svojom bicykli spolu s niekoľkými zamestnancami až do výroby a absolvoval aj autogramiádu. Na stretnutí s novinármi zhodnotil svoju poslednú sezónu v tíme Cannondale, odkiaľ prechádza do tímu Tinkoff-Saxo. Povedal, že sezóna nepatrila k jeho najvydarenejším a chce urobiť čo najviac, aby nadchádzajúca bola lepšia. V nasledujúcich týždňoch sa potrebuje zžiť s novým kolektívom, najbližšie ich spolu očakáva v rámci budovania tímového ducha zájazd na Kilimandžáro. "V novej sezóne sa teším najskôr na jarné klasiky a potom, samozrejme, na Tour de France," uviedol. O svojom prechode do nového tímu povedal, že rokovania sa uskutočnili aj s viacerými tímami, "ale niektoré si ho nemohli dovoliť". Aktuálne sa vrátil z dovolenky a na Slovensku pobudne zhruba tri dni s rodinou a známymi a potom ho už čaká prvé sústredenie s novým tímom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies