Peter Sagan priblížil svoj kalendár pretekov na budúci rok

NETKY.SK • 25 Október 2019, 18:02 • 2 min
Peter Sagan priblížil svoj kalendár pretekov na budúci rok

BRATISLAVA - Prvá polovica budúcej sezóny bude v podaní slovenského cyklistu Petra Sagana nabitá ako nikdy predtým. Trojnásobný majster sveta v pretekoch s hromadným štartom si po prvý raz vyskúša kombináciu prvých dvoch z trojice slávnych podujatí Grand Tour Giro d´Italia a Tour de France a nevynechá ani obľúbené jarné klasiky.

slovakia

left justify in out

S určitosťou však Sagan nepôjde do Ameriky, kde sa tradične v dobrom svetle ukazoval fanúšikom na pretekoch Okolo Kalifornie. Na nich je držiteľom historického rekordu v počte víťazných etáp (17) aj triumfov v bodovacej súťaži (7). Uvažuje aj nad tým, že v úvode roka vynechá tradičné preteky v Austrálii Tour Down Under, ktoré mu v posledných rokoch slúžili ako rozbeh do sezóny.

 


"Vždy som tvrdil. že si chcem vyskúšať Giro d´Italia ešte predtým, než ukončím kariéru. Som veľmi rád, že sa zúčastním na týchto úžasných pretekoch, ktoré sa vďaka začiatku v Maďarsku tak veľmi priblížia k slovenským hraniciam," uviedol Peter Sagan na slávnostnom uvedení trasy Giro d´Italia v Miláne.

 

 

Fyzicky vyčerpávajúca prvá polovica súťažného roka by mala vyvrcholiť na olympijských hrách v Tokiu, ale Sagan si tým nie je istý. Vzhľadom na náročný horský profil pretekov v okolí hory Fudži ešte zváži svoju účasť. A rovnako sa zrejme nechystá ani na spoločný šampionát Slovenska a Česka v cestnej cyklistike, ktorý sa na základe rotácie dejísk na budúci rok uskutoční v Českej republike.

 


"Musím starostlivo všetko zvážiť a naplánovať. Giro príde rýchlo po jarných klasikách a po jeho skončení budem mať už len mesiac do začiatku Tour de France. Možno nebudem mať čas ani na domáci šampionát," ozrejmil Peter Sagan, ktorý v januári oslávi okrúhlu tridsiatku.

 


Súťažnú časť sezóny 2019 žilinský rodák ukončil pred mesiacom na majstrovstvách sveta v anglickom Yorkshire, kde skončil na piatom mieste. Jeho najbližšie plány sa spájajú s pretekmi pre amatérov aj profesionálov v rámci svetovej série Gran Fondo v Kalifornii, ktorú dlhodobo podporuje. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies