Peter Sagan pred záverom TdF: Prežiť piatok v Pyrenejach a dostať sa do Paríža

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 09:56 • 2 min
Peter Sagan pred záverom TdF: Prežiť piatok v Pyrenejach a dostať sa do Paríža

PAU - Slovenský cyklista Peter Sagan sa postavil na štart štvrtkovej 18. etapy 105. ročníka Tour de France napriek viacerým zraneniam po stredajšom páde v zjazde z Col de Val Louron-Azet. V cieľovom meste Pau bol súčasťou záverečného špurtu pelotónu, ale v posledných metroch neriskoval a obsadil ôsmu pozíciu.

slovakia

left justify in out

"Mohlo to byť aj horšie. Všetko ma bolelo, ale som šťastný, že som stále súčasťou pretekov. Moja fyzická kondícia je o niečo horšia ako bola pred pádom, ale teraz aspoň vidím Tour de France z inej perspektívy. Bola to bolestivá jazda, ale náročnejšie to bude v piatok. Nemôžem sa však sťažovať, pretože som naďalej v hre," povedal pre web Cycling News 28-ročný Žilinčan.

 

"Mysleli sme si, že Peter nepôjde do šprintu, ale napokon bol 10 km pred koncom v dobrej pozícii a pokúsil sa o záverečný špurt. Bolo zjavné, že bol poznačený pádom z predošlej etapy. Napriek tomu ukázal silnú psychiku. Je výnimočným človekom po viacerých stránkach," uviedol športový riaditeľ Saganovho zamestnávateľa, tímu Bora-Hansgrohe, Enrico Poitschke.

Za normálnych okolností by bol Sagan jedným z najväčších favoritov štvrtkového špurtu. Vzhľadom na ťažký pád a neistotu ohľadom pokračovania v pretekoch bola pozitívna aj jeho účasť v rýchlej koncovke. V záverečných metroch sa však netlačil do konfrontácie s najlepšími a zaradil sa na konečnú ôsmu priečku. Z prvého víťazstva na tohtoročnej Tour sa tešil Francúz Arnaud Démare z tímu Groupama-FDJ.

Poslednou náročnou prekážkou pre Petra Sagana na TdG 2018 bude piatková pyrenejská etapa s dĺžkou 200,5 km, ktorá povedie z Lúrd do obce Laruns. Organizátori pripravili pre cyklistov až šesť horských prémií, z toho dve najvyššej kategórie na slávnych kopcoch Col du Tourmalet a Col d'Aubisque. "Mojim hlavným cieľom je dokončiť Tour de France. Potrebujem prežiť piatkovú etapu a dostať sa do Paríža. Sobotňajšia časovka bude fajn. Najväčšou výzvou preto zostávajú posledné pyrenejské stúpania. Nebojím sa, budem akurát trochu trpieť, to je všetko," dodal Sagan.

Trojnásobný majster sveta vyhral na prebiehajúcom ročníku Tour de France tri etapy a ak príde do cieľa pretekov, má istotu šiesteho prvenstva v bodovacej súťaži. Odstúpenia viacerých elitných špurtérov mu zároveň otvárajú šancu aj na premiérový triumf v prestížnej nedeľňajšej etape s cieľom na Champs-Élysées.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona