Peter Sagan po prvýkrát na pretekoch okolo Katalánska, konkurencia bude silná?

NETKY.SK • 16 Marec 2021, 12:07 • 2 min
Peter Sagan po prvýkrát na pretekoch okolo Katalánska, konkurencia bude silná?

Peter Sagan sa čoskoro dočká štartu na cyklistických pretekoch, ktoré dosiaľ nikdy neabsolvoval. Najznámejší Slovák vo farbách tímu Bora-Hansgrohe sa v dňoch 22. - 28. 3. zúčastní na tradičnom etapovom podujatí Okolo Katalánska.

slovakia

left justify in out

Uprednostnil Španielsko 

Znamená to, že zo Saganovho pôvodného programu vypadnú belgické klasiky E3 Saxo Bank Classic a Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Všetky tieto preteky patria do prestížnej kategórie World Tour.

Účasť Sagana na jubilejnom 100. ročníku pretekov Okolo Katalánska potvrdili organizátori na twitteri textom: "Trojnásobný majster sveta bude bojovať na Volte v jej storočnom vydaní vôbec po prvý raz."

 

Bora posiela 4 jazdcov 

Okrem Sagana sa z tímu Bora-Hansgrohe v Katalánsku predstavia z už potvrdených mien Nemec Lennard Kämna, Rakúšan Felix Grossschartner a Belgičan Jordi Meeus. Účasť Petra Sagana na pretekoch Okolo Katalánska zhodnotil špecializovaný web VeloNews takto:

 

"Vybral si stúpania pred tradičnými klasikami na kockách, kde bol v minulosti úspešný. E3 Saxo Classic vyhral v roku 2014 a z pretekov Gent-Wevelgem vlastní až tri víťazstvá (2013, 2016, 2018). To zatiaľ posledné tam bolo v roku 2018 predzvesťou jeho triumfu na Paríž-Roubaix."

 

 

Známe mená 
Zo známejších mien pre celkové poradie štartujú na "Volta Ciclista a Catalunya" 2021 Brit Chris Froome (Israel Start-Up Nation), Ekvádorčan Richard Carapaz (INEOS Grenadiers), Španieli Alejandro Valverde (trojnásobný víťaz) a Enric Mas (obaja Movistar) či Kolumbijčan Nairo Quintana (Team Arkéa Samsic). Najnovším prírastkom v štartovnej listine okrem Sagana sú aj dvaja skvelí cyklisti tímu UAE Emirates Švajčiar Marc Hirschi a Španiel David de la Cruz.

 

 

Náročný terén 
Preteky Okolo Katalánska majú sedem etáp. Začnú sa v známom prímorskom rezorte Calella a vyvrcholia v Barcelone. Podujatie je známe množstvom intenzívnych stúpaní a celkovo rôznorodým profilom od morského pobrežia až po vysoké hory. V tretej a štvrtej etape budú cyklisti finišovať do kopca na Vallter 2000 vo výške 2150 ma na Port Ainé vo výške 1970 m. Ide o lyžiarske strediská v katalánskych Pyrenejach. Vlani sa preteky pre začínajúcu sa pandémiu koronavírusu neuskutočnili.

 

img

 

Pred Španielskom ešte jedne preteky v Taliansku 
Peter Sagan sa momentálne nachádza v Taliansku na pretekoch Tirreno-Adriatico, ktoré sú pre neho oneskoreným vstupom do súťažnej sezóny. Majú pre neho vyložene prípravný a testovací charakter po vyše mesačnej neželanej pauze spôsobenej nákazou koronavírusom. Ešte pred podujatím Okolo Katalánska by mal 31-ročný žilinský rodák absolvovať prvú monumentálnu klasiku sezóny Miláno - San Remo (20. 3.).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies