Peter Sagan opísal svoje pocity po Tour a prezradil, aké preteky ho ešte v tejto sezóne čakajú

NETKY.SK • 7 August 2019, 12:46 • 2 min
Peter Sagan opísal svoje pocity po Tour a prezradil, aké preteky ho ešte v tejto sezóne čakajú

BRATISLAVA - Peter Sagan sa vrátil domov na Slovensko po ďalších úspešných pretekoch Tour de France, kde sa stal už rekordérom. Ako prvý pretekár v histórii tohto najprestížnejšieho cyklistického podujatia získal už siedmy zelený dres za ostatných 8 rokov.

slovakia

left justify in out

Na Tour de France sa okrem tohto rekordu, vďaka ktorému predbehol legendárneho Nemca Erika Zabela, pripísal aj jedno víťazstvo v 5. etape a po 106. ročníku ich má na konte už dvanásť. "Pocity po Tour sú samozrejme dobré, no už je ďaleko za nami a teraz už regenerujem. Nie že by som stále netrénoval, no keďže som v období mimo pretekov, snažím sa žiť taký normálny život," uviedol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To wear the green jersey on the podium of the Champs-Elysées is a privilege and an honor, even more so when it is for a record-breaking seventh time. I'd like to thank everybody in @borahansgrohe, our management, the staff, the sports directors, the riders, we all worked hard to achieve this. We had a very good @letourdefrance and we showed that each year we progress as a team, we get stronger. However, nothing of this would have been possible without the support of our sponsors that believe in us and have been by our side in the most difficult moments and now in this moment of happiness and glory. I will now take a few days off and then continue to work for the upcoming goals of the final part of the season. Obliecť si zelený dres na pódiu na Champs-Elysées je privilégium a veľká česť. O to viac keď je to rekordných sedemkrát. Chcel by som poďakovať všetkým v tíme. Nášmu manažmentu, personálu, športovým riaditeľom a samozrejme jazdcom. Všetci tvrdo pracovali na dosiahnutí tohto spoločného cieľa. Máme za sebou veľmi dobrú Tour de France a ukázali sme, že každý rok robíme pokrok a ako tím sme silnejší a silnejší. Však nič z toho by nebolo možné bez podpory našich sponzorov, vďaka že nám veria a boli pri nás aj v najťažších momentoch a aj teraz v čase slávy. Budem mať pár dní voľno a potom môžem opäť pokračovať v práci na nadchádzajúce ciele v záverečnej časti sezóny. @boracookingsystems @hansgrohe @iamspecialized @Sportful @ride100percent @osmonutrition (Photos @bettiniphoto)

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan),

 

Sagan opísal aj pocity pri štarte na svoje prvej Tour v roku 2012 a teraz, keď na nej štartoval už ako skúsený harcovník a jedna z najväčších hviezd. "Nedá sa to ani porovnať, je to niečo úplne iné, ako keď som štartoval ako začiatočník. Teraz už viem, čo mám čakať a aké je to náročné. Vtedy to bol iný stres, teraz je už skôr z tých veľkých očakávaní a z toho, aby som ich naplnil," povedal.

 

 

Prišla aj otázka, či je pre Petra Tour stále rovnaká motivácia, alebo či by neskúsil vyhrať bodovaciu súťaž na ďalších Grand Tours, či nebodaj na všetkých troch počas jedného roka. "Nie je to také ľahké, keďže sú rozdiely v bodovacích systémoch. Giro a Tour by sa ešte dali, ale na Vuelte je to ťažké, práve kvôli bodovaniu. Pri dojazdoch na kopcoch sú tam rovnaké body ako pri dojazdoch na rovine, preto je to iné," uviedol.

 

img

 

Slovenský pretekár zamieril prakticky rovno z Francúzska na podujatie Gran Fondo Océano a Océano v Paname, kde sa na bicykli spolu s tisíckami fanúšikov prešiel krížom stredoamerickou krajinou od Atlantického k Tichému oceánu.

 

 

"Podujatie funguje už piaty rok, pozvali ma tam a veľmi sa mi to páčilo. Som rád, že som to absolvoval. Prešli sme naprieč Panamou, videl som Panamský prieplav a majú tam pekný dažďový prales. Je to dobré pre rozvoj cyklistiky. Keď som videl tých nadšených ľudí, mal som dobrý pocit. Nemusel som ísť naplno a mohol som si vychutnať tú jazdu s nimi," opísal exhibičné podujatie, na ktorom sa zúčastnil vôbec po prvý raz.

 

 

Na Slovensku strávi len pár dní, potom ho čaká ešte trochu voľnejšie obdobie, no následne sa začne už pripravovať na posledný vrchol sezóny - majstrovstvá sveta v anglickom Yorkshire. Hlavné preteky mužov elite sú na programe v nedeľu 29. septembra a Sagan na nich zabojuje už o štvrtý dúhový dres.

 

"Stále sa snažím jazdiť čo najlepšie. Teraz je obdobie, keď mám trochu voľno. Potom ma čaká vysokohorské sústredenie, preteky v Hamburgu, Kanade a Belgicku a potom MS. V ich dejisku už bol Michael Kolář, ktorý mi povedal, že to je dobrá a technická trať. Počul som však, že tam na okruhu spadol nejaký most a tak asi budú meniť trasu. Uvidíme."

 

img

 

Sagan síce potešil svojich fanúšikov, ktorí dorazili v stredu na Tyršovo nábrežie, no nie tých, ktorí sa chystali na etapové preteky Okolo Slovenska. Tie každý rok zvyšujú svoju úroveň a priťahujú stále viac a viac WorldTour i profesionálnych kontinentálnych tímov a s nimi slávne mená svetovej cyklistiky. Peter Sagan však nepríde ani tento rok. Povedal však, že v budúcnosti sa to raz podarí. "Určite budem chcieť ísť v niektorom z ďalších rokov. Zatiaľ mi to síce nevyšlo, ale uvidíme, aký bude ďalší plán."

 

img

 

V uplynulých dňoch zasiahla celý cyklistický svet tragická nehoda. Mladý belgický cyklista Bjorg Lambrecht z tímu Lotto-Soudal zahynul v pondelok po páde v tretej etape Okolo Poľska. "Neviem sa k tomu veľmi vyjadriť, pretože stále neviem, čo presne sa stalo. No je to veľmi smutná správa pre celý cyklistický svet a je mi to veľmi ľúto," uviedol Sagan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies