Peter Sagan odštartuje kariériu v Bore na Tour Down Under 2017

NETKY.SK • 3 September 2016, 08:36 • 2 min
Peter Sagan odštartuje kariériu v Bore na Tour Down Under 2017

BERLÍN - Slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje kariéru v novom tíme Bora-Hansgrohe na pretekoch Tour Down Under 2017 v Austrálii.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta sa do južnej Austrálie vráti po siedmich rokoch, keď na Tour Down Under debutoval v roku 2010. Doteraz začínal novú sezónu v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis.

 

"Na ikonické preteky v Austrálii sa veľmi teším. Každý rok sa tam zíde skvelá konkurencia, etapy obsahujú náročné stúpania i rýchle špurty. Som presvedčený, že 19. edícia pretekov bude doteraz najlepšou," uviedol Sagan v tlačovej správe, ktorú publikoval portál cyclingnews.com.

 

Päťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France zmení po aktuálnej sezóne pôsobisko, z ruskej stajne Tinkoff zamieri do nemeckého tímu Bora-Hansgrohe. "Tour Down Under bude pre mňa ideálny začiatok sezóny a zároveň premiéra v mojom novom tíme Bora-Hansgrohe. Preteky majú pre mňa špeciálne miesto v srdci. V roku 2010 som v Austrálii prvýkrát absolvoval podujatie World Tour a doteraz si pamätám to nadšenie a nedočkavosť, keď som vtedy stál na štarte," dodal.

 

Dvadsaťšesťročný Sagan si hneď pri svojom debute na Tour Down Under urobil meno, keď v kráľovskej etape na Willunga Hill súperil s tými najlepšími. "Pred šiestimi rokmi sme videli mladého Sagana, ako na Willunga Hill súperil so svetovou elitou. Boli tam takí jazdci ako Cadel Evans, Alejandro Valverde či Luis Leon Sanchez. Peter sa vypracoval medzi absolútnu svetovú špičku a jeho popularita medzi fanúšikmi hovorí sama za seba. Tešíme sa, ako ho v januári u nás privítame," povedal šéf pretekov Mike Turtur.

 

Tour Down Under 2017 začne 15. januára. Na úvod čaká jazdcov 50 km dlhé kritérium, prvá etapa z Unley do Lyndochu sa pôjde o dva dni neskôr. Šesťetapové podujatie vyvrcholí v nedeľu 22. januára v uliciach Adelaide.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies