Peter Sagan od pondelka v akcii na Tour de San Luis

NETKY.SK • 14 Január 2016, 11:32 • 2 min
Peter Sagan od pondelka v akcii na Tour de San Luis

BRATISLAVA - Slovenský cyklistický majster sveta Peter Sagan odštartuje sezónu 2016 pondelkovou tímovou časovkou na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne. Podujatie potrvá od pondelka 18. do nedele 24. januára, na pelotón čaká sedem etáp, z toho dve - štvrtá a šiesta - budú končiť na vrchole stúpania. Ostatné budú mať rovinatý charakter.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Žilinčan v službách ruského zoskupenia Tinkoff sa na podujatí v Južnej Amerike predstaví po ročnej pauze, bude mať možnosť dosiahnuť prvé víťazstvo v majstrovskom drese. "Teším sa na nadchádzajúcu 'dúhovú' sezónu. Som rád, že ju odpálim na takých pekných pretekoch - Tour de San Luis ponúka najlepšie podmienky na získanie kondície a rýchlosti. Ak sa budú moje nohy cítiť v dobrej forme, pokúsim sa špurtovať o prvé víťazstvo v sezóne," cituje Petra Sagana server cyclingnews.com. To posledné vybojoval práve na septembrových majstrovstvách sveta v americkom Richmonde.


So šesťčlenným tímom Tinkoff cestuje do Argentíny aj nová akvizícia - slovenský športový riaditeľ Ján Valach. Štyridsaťdvaročný víťaz pretekov Okolo Slovenska 1996 bude v pozícii druhého športového riaditeľa, prvým bude skúsený Patxi Vila. "Budeme spolu viesť tím v pretekoch, vymýšľať taktiku a úlohy jazdcom. Pokúsime sa dosiahnuť s Petrom Saganom dobrý výsledok, aj keď sú to len úvodné preteky a budú pomerne náročné. Je to pre nás test po zimnej príprave a hlavné preteky nás ešte len čakajú," povedal Valach v nedávnom rozhovore pre denník Pravda.


Lídrom Tinkoffu bude Poliak Rafal Majka a v tíme okrem Petra Sagana budú aj Jesper Hansen, Maciej Bodnar, Pawel Poljanski a Nikolaj Trusov. Zo zoskupení s licenciou World Tour sa na Tour de San Luis popri Tinkoffu predstavia Movistar, Astana, Lampre-Merida, Ag2r La Mondiale, Etixx - Quick-Step a Cannondale. Z popredných cyklistov nebudú na argentínskych cestách chýbať Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Andrew Talansky, Przemyslaw Niemie či Alexis Vuillermoz.


Celkovo na podujatí štartuje 29 tímov. Vlani sa tešil z celkového prvenstva domáci Daniel Díaz (Carrefour Funvic Soul Cycling Team).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies