Peter Sagan obsadil v 3. etape na Giro d'Italia pódiové umiestnenie

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 22:20 • 2 min
Peter Sagan obsadil v 3. etape na Giro d'Italia pódiové umiestnenie

Slovenský cyklista Peter Sagan mal veľmi dobre rozbehnutú pondelkovú 3. etapu na pretekoch Giro d'Italia, aj napriek tomu, že sa mu nepodarilo triumfovať, umiestnil sa na 3. mieste.

slovakia

left justify in out

Jeho tím Bora-Hansgrohe väčšiu časť 190-kilometrovej pondelkovej etapy na trati Biella - Canale dirigoval dianie v pelotóne, v ktorom sa zbavoval jedného Saganovho konkurenta za druhým.

 

img


Postupne tiež sťahoval náskok úniku, v ktorom bolo osem jazdcov a postupne sa táto skupina zredukovala na päť cyklistov.

Sagan skončil tretí na pódiu
Napokon zostali vpred už len Švajčiar Simon Pellaud (Androni Giocattoli - Sidermec) a Holanďan Taco van der Hoorn (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux).

Holandský jazdec sedem kilometrov pred cieľom stavil na sólojazdu a dotiahol ju až do víťazného konca. Dosiahol tak zatiaľ najväčší úspech svojej kariéry. "Neviem tomu uveriť. Po pretekoch som sa pýtal sám seba, či je to skutočné. Príliš som neveril, ani keď sme mali minútový náskok, no povedal som si, že ak mám aspoň malú šancu, skúsim ju využiť. Chcel som dnes byť v úniku, ale na víťazstvo som ani nepomyslel," citovala agentúra AFP Van Der Hoorna, ktorý zažíva premiéru na Grand Tour.

 

img

Pelotón finišoval tesne za Holanďanom, na pásku ho priviedol domáci Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation) za ktorým skončil aj náš Peter Sagan. "Myslím si, že sme na dnes mali pripravenú perfektnú stratégiu a tím pracoval veľmi dobre na jej realizácii. Ešte raz by som chcel poďakovať všetkým svojím spolujazdcom za obrovské úsilie, ktoré vynaložili, aby sme mohli využiť našu šancu na etapové víťazstvo.  Urobili sme opäť maximum, čo bolo v našich silách. Sme tím, ktorý sa vždy snaží zvíťaziť, nie uspokojiť sa s druhým alebo tretím miestom," napísal Sagan na Facebooku po pretekoch.

 



V bodovacej súťaži je zatiaľ štvrtý
Lídrom celkovej klasifikácie zostal Talian Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) s náskokom 16 sekúnd pred Nórom Tobiasom Fossom (Jumbo-Visma), tretí je s dvadsaťsekundovým mankom na lídra Belgičan Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick Step).

Peter Sagan je v celkovom proadí na solídne 22. pozícii so stratou 40 sekúnd na Gannu. V bodovacej súťaži je skúsený Žilinčan štvrtý, za lídrom Belgičanom Timom Merlierom (Alpecin-Fenix) zaostáva o 21 bodov.

V utorok je na Gire na programe vrchárska 4. etapa medzi Piacenzou a Sestolou, meria 187 km a cieľ je situovaný v nadmorskej výške 1020 metrov nad morom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Peter Sagan to v druhej etape na Giro d'Italia vytiahol na skvelé piate miesto



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies