Peter Sagan netrafil správnu notu, teraz už otáča list

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 11:30 • 2 min
Peter Sagan netrafil správnu notu, teraz už otáča list

SAN REMO - Počas takmer siedmich hodín nedeľňajších pretekov Miláno - San Remo robil slovenský cyklista Peter Sagan všetko pre úspech, v závere však ako tenor netrafil správnu notu a nedostal sa k svojmu víťaznému finišu. Pohyboval sa síce medzi najlepšími, ale finišoval na desiatom mieste, čo ho veľmi sklamalo.

slovakia

left justify in out

Počas pretekov bol v daždi a chladnom počasí už z tímu v prednej skupine osamotený a pokúšal sa bojovať o prvenstvo na páske v San Reme. V závere sa snažil držať Marka Cavendisha, Sachu Modola a Geralda Cioleka, ale dážď akoby zmyl jeho šprintérsku silu a navyše ho súperi zavreli. "Toto nie je očakávaný výsledok, doplatil som na chlad a zlé počasie. Nemohol som ukázať správny výkon, ktorý som chcel predviesť vo finále," povedal pre špecializovaný web Cycling News pred odchodom do prechodného bydliska v Monaku Peter Sagan. 

 

Tím Cannondale počas takmer tristo kilometrov trvajúcich klasických pretekov odvádzal stopercentný výkon v prospech Sagana. Jazdci v zelenom kontrolovali čelo pelotónu a robili aj čiernu prácu za ostatných pri stíhaní únikov. Do naplnenia stratégie tímu už ostávalo zvládnuť záverečný finiš, na ktorý však zostal Slovák osamotený. "Cítil som, ako som mal nohy zablokované a nemohol som naplno šprintovať. Bol to náročný deň, nie však veľmi odlišný od vlaňajšieho na týchto pretekoch. Som sklamaný z výsledku, ale akceptujem ho a pozerám sa do budúcnosti. Odovzdal som maximum a s tímom sme kontrolovali preteky presne podľa plánu," sklamane hovoril Peter Sagan, ktorý bol vlani na Miláno - San Remo druhý. 

 

Úsilie tímu Cannondale nevyšlo podľa predstáv, ale všetci sa už pozerajú dopredu na belgické klasiky. Na neúspech na Miláno - San Remo chcú rýchlo zabudnúť. "Nemôžeme nič ľutovať. Chcem sa poďakovať kolegom za podporu a ich prácu. Teraz však chcem rýchlo otočiť ďalšiu stránku a nájsť útechu v Belgicku," doplnil pre cyclingnews.com Sagan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona