Peter Sagan nebol výhrou posadnutý, vyjadril sa ku svojej forme i k Tour de France

NETKY.SK • 9 August 2020, 20:00 • 2 min
Peter Sagan nebol výhrou posadnutý, vyjadril sa ku svojej forme i k Tour de France

Víkend priniesol 4. miesto Petra Sagana v Taliansku. Po podujatí sa vyjadril ku svojej forme a naznačil, či sa fanúšikovia dočkajú opäť aj jeho výborného vystúpenia na Tour de France, na ktorých je slovenská cyklistická ikona známa ziskami zelených dresov.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan závodil v sobotu s jeho tímom BORA na cyklistických pretekoch Miláno - San Remo. Saganovi sa nakoniec ani na ďalší pokus nepodarilo túto klasiku vyhrať, keď skončil na 4. mieste. "Neviem, či toto bude môj rok. Uvidíme. Bol som dvakrát druhý, ani neviem koľkokrát štvrtý. Dúfam, že vyhrám, ale nie je to žiadna posadnutosť," povedal večer pred štartom tridsaťročný jazdec tímu Bora-Hansgrohe.

 

img

 

Nakoniec to jeho rok nebol. Na predĺženej trase, ktorá merala až 305 km, a pri teplotách okolo 32 stupňov Celzia čakala na pretekárov ešte náročnejšia úloha ako obyčajne. Na prvých 200 km nebolo o jazdcoch Bory ani veľmi počuť, umne si kontrolovali situáciu a až pred stúpaním na Cipressu sa dostali do čela. Celý tím mal pracovať na Sagana.

Súboje o triumf prišli na rad až na záverečnom stúpaní na Poggio len pár kilometrov pred cieľom. Na nástup vlaňajšieho víťaza Juliana Alaphilippea odpovedal len Belgičan Wout van Aert (Jumbo-Visma), ktorý sa nakoniec tešil z triumfu.

 

Čaká na Francúzsko

 

Krátko po nich špurtoval aj pelotón a Sagan skončil tesne za tretím Michaelom Matthewsom. "Ešte nemám takú kondíciu, akú som mal na týchto pretekoch v minulosti. Moja forma sa neustále zlepšuje, po Strade Bianche som sa určite zlepšil, no nie som v pozícii, aby som mohol odpovedať na útok van Aerta a Alaphilippea na Poggiu. Myslím si, že moja sezóna odštartuje až na Tour de France," povedal trojnásobný slovenský majster sveta v cyklistike a poďakoval sa celému tímu za to, že to v Taliansku "hral" na neho.

 

img

 

Tour de l'Ain

Slovinský cyklista Primož Roglič sa stal celkovým víťazom iného podujatia - pretekov Tour de l'Ain. Po sobotňajšom prvenstve v druhej etape triumfoval aj v nedeľňajšej záverečnej tretej s cieľom na legendárnom Grand Colombier. Roglič z tímu Jumbo-Visma nechal v nedeľu na 144,5 km dlhej trati zo Saint Vulbas na Grand Colombier za sebou Kolumbijčanov Egana Bernala (Team Ineos) i Naira Quintanu (Arkéa-Samsic) a v celkovej klasifikácii mal na čele náskok 18 sekúnd pred úradujúcim šampiónom Tour de France Bernalom. Trápil sa opäť štvornásobný víťaz Tour Brit Chris Froome, ktorý nestačil na tempo najlepších vrchárov a rovnako ako v sobotu nabral výraznú stratu. Jeho štart na tohtoročnej Tour je tak stále otázny, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona