Peter Sagan na Roubaix opäť s bratom Jurajom aj Kolářom

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 12:23 • 2 min
Peter Sagan na Roubaix opäť s bratom Jurajom aj Kolářom

COMPIÉGNE - Víťazná zostava sa nemení. Toto heslo z kolektívnych športov si osvojili aj zostavovatelia tímu Tinkoff pre cyklistickú klasiku Paríž-Roubaix.

slovakia

left justify in out

Ruský tím sa v nedeľu na 114. ročníku kráľovnej klasík predstaví v identickom zložení ako pred piatimi dňami na pretekoch Okolo Flámska, ktoré po famóznom sóle v záverečných 13 km ovládol Peter Sagan. Aj teraz budú slovenského lídra jazdiaceho v drese majstra sveta podporovať starší brat Juraj a ďalší krajan Michael Kolář (na Okolo Flámska sa objavil dodatočne po zranení Poliaka Macieja Bodnara) a tiež Rusi Nikolaj Trusov a Pavel Brutt, skúsený Talian Oscar Gatto, Brit Adam Blythe ako aj najmladší člen tímu, 22-ročný Rakúšan Michael Gogl. Cieľ Tinkoffu je jasný - doviesť Petra Sagana do čo najvýhodnejšej pozície, aby mohol v závere 257,5 km dlhej tortúry na velodróme v Roubaix bojovať o víťazstvo.


"Peter je naším absolútnym lídrom, o tom niet pochýb. Naším cieľom je ponúknuť mu maximálnu podporu až do veľkého finále pretekov. História na Paríž-Roubaix nebola v Petrovom prípade veľmi úspešná, ale jeho skvelé výsledky v uplynulých dňoch mu dávajú šancu na víťazstvo aj v tomto type pretekov," uviedol športový riaditeľ Tristan Hoffman na webe tímu Tinkoff. Peter Sagan v tejto súvislosti uviedol: "Paríž-Roubaix sú veľmi náročné preteky, na ktorých sa nedá dopredu niečo predpokladať. Budem sa snažiť jazdiť vpredu, ale zároveň tak, aby som si uchoval dostatok energie pre koncovku pretekov. Samozrejme, rátam s podporou mojich kolegov. V ostatných týždňoch som ukázal, že som dobre pripravený, ale stále platí, že každé preteky sú iné. Bude pre mňa veľmi ťažké prekvapiť svojich súperov spôsobom, akým sa mi to podarilo vo Flámsku. Uvidím podľa vývoja, ale verím, že sa v správnej chvíli rozhodnem správne."

 

Preteky, ktoré sú prezývané aj Peklo severu, sú veľmi špecifické. Na trati Paríž - Roubaix (257,5 km) bude až 27 sektorov s dovedna 52,8 km povrchu s kockami, prezývanými pavé, ktoré najmä v prípade dažďa sú pre jazdcov veľmi nebezpečné. "Sú to naozaj výnimočné preteky. Pády, defekty aj mechanické poruchy, to všetko sa tam deje bežne a treba to brať tak, že môžu postihnúť hocikoho v pelotóne. Napriek tomu Sagan je pre mňa hlavným favoritom. Po triumfe na Okolo Flámska práve on bude v pozícii toho, koho budú všetci naháňať,“ povedal legendárny írsky cyklista Stephen Roche pre web Cycling Weekly.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies