Peter Sagan lídrom tímu Tinkoff na Okolo Kalifornie

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 11:55 • 2 min
Peter Sagan lídrom tímu Tinkoff na Okolo Kalifornie

BRATISLAVA - Slovenský cyklista Peter Sagan povedie tím Tinkoff na blížiacich sa pretekoch kategórie 2.HC Okolo Kalifornie (15. - 22. mája).

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta v cestnej cyklistike bude na západnom pobreží USA obhajovať celkové prvenstvo, ale podľa tohtoročnej zostavy sa nechystá zopakovať nečakaný vlaňajší triumf. Počas ôsmich etáp budú 26-ročnému Žilinčanovi pomáhať Nikolaj Trusov, Adam Blythe, Oscar Gatto, Michael Gogl a krajania Erik Baška, Michael Kolář a brat Juraj Sagan. Väčšina z týchto jazdcov podporovala Petra Sagana počas úspešnej klasikárskej jari a v Kalifornii bude cieľom lídra rebríčkov UCI pridať ďalšie etapové víťazstvá k doterajším trinástim.

 

Doterajšími poslednými pretekmi úradujúceho svetového šampióna jazdiaceho v dúhovom drese bola 10. apríla monumentálna klasika Paríž-Roubaix. Prestávku si okrem oddychu vyplnil aj absolvovaním dvoch pretekov v horskej cyklistike, začiatkom mája odišiel do USA, aby sa dôkladne pripravil na ďalší program. "Veľmi sa teším, že budem opäť jazdiť na týchto pretekoch. Je to skvelé podujatie, na ktoré mám skutočne pekné spomienky. Preteky Okolo Kalifornie znamenajú pre mňa veľa, vždy som ich mal rád a v mojom programe sa z nich stala tradícia. V predchádzajúcich rokoch som bol úspešný, takže dúfam, že po menšom odpočinku budem znovu kondične na top úrovni. Budem rád, ak sa mi podarí bojovať o dobré výsledky. Tento rok nás čaká veľmi ťažká trasa, nie úplne sedí môjmu štýlu, budeme to brať etapu po etape a postupne uvidíme, čo môžeme dokázať," povedal Peter Sagan pre oficiálnu stránku tímu Tinkoff.

 

Najmä tretia etapa z Thousand Oaks do Santa Barbara County s dĺžkou 167,5 km najviac napovie o víťazovi celkovej klasifikácie, finišovať sa bude na kopci Gibraltar Road s dĺžkou 12 km a priemerným sklonom osem percent. "V Kalifornii disponujeme rýchlym tímom, s Petrom sa budeme usilovať o etapové víťazstvá. Má za sebou dobrú prestávku, určitý čas strávil doma a na horskom bicykli, oddýchol si a je pripravený na ďalšiu časť sezóny. Neočakávam, že prichádza v top forme ako vlani, ale budú to pre neho dobré preteky, na ktorých môže budovať formu pre nasledujúce ciele," komentoval športový riaditeľ Tinkoffu Patxi Vila.

 

Najväčšie šance pre majstra sveta sa naskytnú v úvodnej etape v San Diegu, potom v šiestom dni v individuálnej časovke na 20,3 km a na záver vo finiši v Sacramente. Uspieť môže podľa Vilu aj v druhej či siedmej etape.

Program pretekov Okolo Kalifornie 2016 (15. - 22. mája):
Nedeľa 15. mája - 1. etapa: San Diego - San Diego (170 km)
Pondelok 16. mája - 2. etapa: South Pasadena - Santa Clarita (148 km)
Utorok 17. mája - 3. etapa: Thousand Oaks - Santa Barbara County (167 km)
Streda 18. mája - 4. etapa: Morro Bay - Laguna Seca (215 km)
Štvrtok 19. mája - 5. etapa: Lodi - South Lake Tahoe (213 km)
Piatok 20. mája - 6. etapa: Folsom - Folsom (individuálna časovka na 20,3 km)
Sobota 21. mája - 7. etapa: Santa Rosa - Santa Rosa (175 km)
Nedeľa 22. mája - 8. etapa: Sacramento - Sacramento (136 km)


mp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona