Peter Sagan je po Okolo Flámska sklamaný

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 13:11 • 2 min
Peter Sagan je po Okolo Flámska sklamaný

OUDENAARDE - Slovenský cyklista Peter Sagan bol po jednom z vrcholov jarnej sezóny Okolo Flámska veľmi sklamaný. V nedeľu na cestách medzi Bruggami a Oudenaarde patril medzi favoritov, ale v závere sa poriadne vytrápil a šestnásta priečka s odstupom 1:25 min na víťazného Fabiana Cancellaru bola pre jazdca Cannondale málo.

slovakia

left justify in out

Po dojazde zamieril rovno k tímovému autobusu, s čakajúcimi novinármi zo Slovenska i sveta neprehovoril ani slovo a smutný vošiel dovnútra. V zlej nálade z výsledku nechcel dlho komentovať svoj výkon a namiesto neho hovoril tímový manažér Roberto Amadio. Sagan neskôr vyjadril svoje pocity v tlačovom vyhlásení Cannondale. Informuje o tom špecializovaný web cyclingnews.com.

 

"Ešte 30 km pred cieľom išlo všetko veľmi dobre, ale potom mu už pravdepodobne došli trocha sily. Keďže bol sám, musel začať pracovať skôr. Ale aj Cancellara bol sám a vyhral. V závere Petrovi niečo chýbalo," povedal Amadio. 

 

O všetkom sa definitívne rozhodovalo pri prejazde náročným stúpaním na Paterberg. Sagan v ňom mal nohy akoby z olova. V autobuse sa po pretekoch odviezol na tímovú základňu v hoteli Kennedy v Kortrijku a potom sa z neho ozval fanúšikom. "Nikdy nie je ľahké komentovať výsledok, ktorý je sklamaním, a ani teraz nemám veľa slov. Nepredviedol som výkon, ktorý som chcel ukázať v kľúčových chvíľach pretekov. Keď Cancellara s Vanmarckem zaútočili na Oude Kwaremtone, nebol som schopný ísť tak, aby som ich nasledoval. Premrhal som správny moment," priznal Peter Sagan a dodal: "Možno ak by som jazdil včera, vyhral by som." 

 

Dvadsaťštyriročného Žilinčana čakajú najbližšie v stredu preteky Scheldeprijs a potom počas budúceho víkendu prvé Paríž - Roubaix od roku 2011. Na prvých dvoch monumentoch sezóny Miláno - San Remo a Okolo Flámska mu to nevyšlo, ale v tíme Cannondale veria, že by to Slováka mohlo pozitívne nakopnúť k úspechu na treťom. "Sú to ďalšie preteky. Krásne, dôležité a nepredvídateľné. Od dnešného večera sa koncentrujeme už na ne a pokúsime sa o čo najlepší výsledok. Favoriti sú opäť rovnakí - Vanmarcke, Cancellara či Boonen. Peter patrí medzi nich, preto musí ďalej veriť," dodal Amadio. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona