Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 18:57 • 2 min
Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

ESCONDIDO - Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v úvodnej etape pretekov Okolo Kalifornie so štartom i cieľom v Escondide (165,1 km) na 3. mieste. Prvým lídrom podujatia sa stal Holanďan Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), ktorý v súboji dvoch mužov zdolal v cieľovej rovinke Španiela Francisa Manceba.

slovakia

left justify in out

Westra vybojoval pre tím Vacansoleil-DCM len druhé víťazstvo v sezóne. Holanďan zaútočil asi 5 km pred cieľom, keď mal Sagan technické problémy. K Westrovi sa pridal Mancebo a dvojica dotiahla úsilie do úspešného konca. "V poslednom kopci mi už odchádzali nohy. Dokázal som sa však rýchlo zotaviť. Vpredu mali tímy jedného, dvoch jazdcov, preto som sa rozhodol, že to skúsim. Mal som šťastie, že sa ku mne pridal Mancebo. Posledný kilometer bol veľmi ťažký, ale odmenou je pre mňa víťazstvo," tvrdil Westra.

Sagana s kolegami z tímu Cannondale vyšťavilo v náročných klimatických podmienkach likvidovanie manka štvorčlennej skupiny, ktorá bola väčšinu dňa v úniku. V jednej chvíli mala náskok vyše 11 minút. Pre dvadsaťtriročného Žilinčana nebolo tretie miesto sklamaním. Po trojtýždňovej prestávke však zažilo jeho telo menší šok. "Nie som zvyknutý na tieto vysoké teploty, pretože v Európe je oveľa chladnejšie. V závere som už mal aj kŕče. Bol som unavený, ale skúsil som ešte cez kŕče zašprintovať," uviedol pre cyclingnews.com Sagan, ktorý prišiel do cieľa s odstupom šiestich sekúnd na víťaza. "Každý jazdec rozmýšľa, ako ma zdolá. Môj tím dnes odviedol veľmi dobrú prácu od štartu až do cieľa. Bolo skutočne horúco, etapa bola náročná a vo finiši nás z družstva vpredu nebolo veľa. Vacansoleil vyťažilo z toho, že malo v čelnej skupine viac jazdcov," doplnil Sagan. 

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie: 
1. etapa (Escondido - Escondido, 165,1 km): 1. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM 4:31:33 h, 2. Francisco Mancebo (Šp.) 5 Hour Energy p/b Kenda rovnaký čas, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. Gianni Meersman (Belg.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Jasper Stuyven (Belg.) Bontrager, 6. Jacob Rathe (USA) Garmin-Sharp všetci +6 s



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies