Peter Sagan do USA na sústredenie pred MS

NETKY.SK • 2 September 2015, 11:35 • 2 min
Peter Sagan do USA na sústredenie pred MS

BRATISLAVA - Po predčasnom odchode z Vuelty strávil slovenský cyklista Peter Sagan pár dní doma v Žiline. A hoci má po nešťastnej nehode s motorkou odreniny na nohách aj chrbte, v utorok opäť vysadol na bicykel a absolvoval s bratom Jurajom tréningové kilometre.

slovakia

left justify in out

V stredu už štvornásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France odlieta na sústredenie do Spojených štátov amerických pred začiatkom majstrovstiev sveta, ktoré budú v závere septembra (19.- 27. 9.).


„Na bicykli sa noha lepšie prekrví a malo by to napomáhať aj hojeniu,“ povedal Peter Sagan pre športové spravodajstvo TV JOJ.


Cyklista tímu Tinkoff-Saxo sa ešte raz vrátil k incidentu so sprievodnou motorkou zo sobotňajšej 8. etapy Vuelty, ktorý ho stál nielen možné víťazstvo v etape, ale napokon aj pokračovanie na týchto záverečných pretekoch Grand Tour. Slovenský cyklista sa vinou nepozorného motorkára ocitol pár kilometrov pred cieľom v Murcii na ceste. Doráňaný a nahnevaný Sagan si potom vylial nervy na organizátoroch, ale bolo mu to málo platné. Vyslúžil si iba pokutu 300 CHF za "poškodzovanie imidžu cyklistiky".


„Stretol som neskôr toho motorkára. Stalo sa, čo sa stalo, už sa to nedá zmeniť. Je to nielen jeho chyba, ale viacerých, na motorkách chýbajú profesionáli. Tento rok je toho v pelotóne už dosť, malo by sa s tým niečo robiť,“ dodal Sagan pre TV JOJ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies