Peter Sagan bude lídrom Tinkoffu pre kanadské klasiky: Máme silný tím

NETKY.SK • 6 September 2016, 16:32 • 2 min
Peter Sagan bude lídrom Tinkoffu pre kanadské klasiky: Máme silný tím

MONTREAL - Slovenský cyklista Peter Sagan bude podľa predpokladov lídrom tímu Tinkoff na nadchádzajúcich dvoch jednorazových pretekoch v Kanade z kategórie WorldTour - Grand Prix Cycliste de Québec (9. 9.) and Grand Prix Cycliste de Montréal (11. 9.).

slovakia

left justify in out

Úradujúci svetový šampión sa vráti do Montrealu prvýkrát od roku 2013, keď sa stal víťazom jednej z dvojice prestížnych kanadských klasík. V silnej zostave tímu Tinkoff, ktorý bude fungovať už len do konca tohto roka, budú okrem Sagana aj jeho krajan Michael Kolář, Čech Roman Kreuziger, Poliaci Rafal Majka a Maciej Bodnar, Dán Michael Valgren, Talian Oscar Gatto a Rus Jevgenij Petrov.


"Po krátkom odpočinku po pretekoch v Plouay som od soboty pokračoval v tréningu a už sa veľmi teším do Kanady. Mám pekné spomienky na tieto preteky, keďže v Montreale som pred troma rokmi zvíťazil. Máme k dispozícii silný tím, v ktorom si môžu trúfať na dobrý výsledok aj niektorí moji kolegovia," uviedol Peter Sagan na webe tímu Tinkoff. K náročnosti oboch podujatí ešte 26-ročný líder oboch rebríčkov UCI, ktorý pre drobné zdravotné problémy nedokončil predchádzajúce podujatie Bretagne Classic - Ouest-France, dodal: "Obe trate sú náročné a mne pomerne vyhovujúce. Dúfam, že sa stačím zotaviť natoľko, aby som bol pripravený prijať túto výzvu. Do konca sezóny už nezostáva veľa pretekov, kde sa dajú získať body do hodnotenia WorldTour. Verím, že nejaké pridám aj v Kanade a uvidím, aká nastane situácia po skončení Vuelty."


Prvé z oboch podujatí, Grand Prix Cycliste de Québec, sa uskutoční v piatok 9. septembra na mestskom okruhu v Québec City s dĺžkou 12,6 km, na ktorom cyklisti absolvujú 16 kôl. Celkovo budú mať pred sebou 201,6 km a nastúpajú 2976 m. Na trati budú dve menšie klasifikované stúpania a potom dlhšie v závere pred cieľovou čiarou. O dva dni neskôr sa prakticky ten istý pelotón vydá v ústrety 205,7 km na okruhu v Montreale, tam absolvujú 17 kôl po 12,1 km. Trať však bude o čosi náročnejšia: v každom kole cyklisti nastúpajú 229 m, čiže dovedna na nich čaká 3893 m do kopca.


"Peter Sagan sa naposledy v Plouay necítil dobre, ale je späť v tréningu a veríme, že bude v poriadku. Máme silný tím, ale s Petrom je najväčšia šanca na víťazstvo. Rátame aj s tým, že môžeme staviť na Rafala Majku, Romana Kreuzigera alebo Michaela Valgrena, ktorí vyzerajú byť veľmi silní pre tento typ tratí. Ak ich mám obe porovnať, tak Montreal by mal sedieť Petrovi Saganovi o čosi viac," uviedol športový riaditeľ Tinkoffu Patxi Vila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies