Peter Sagan ako prvý obhájil víťazstvo na GP Quebec

NETKY.SK • 9 September 2017, 06:54 • 2 min
Peter Sagan ako prvý obhájil víťazstvo na GP Quebec

QUEBEC CITY - Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol v piatok jubilejné 100. víťazstvo v profesionálnej kariére. Radoval sa na podujatí GP Quebec, kde obhájil svoje minuloročné prvenstvo.

slovakia

left justify in out

Suverénne sa presadil v záverečnom špurte, v ktorom nedal šancu žiadnemu zo súperov vrátane belgického rivala Grega Van Avermaeta. Ten skončil na druhom mieste. Tretí bol Austrálčan Michael Matthews.

V prvej z dvoch kanadských klasík (201,6 km) sa jazdilo na vyše dvanásťkilometrovom okruhu. Vytvoril sa štvorčlenný únik, ktorý mal 70 kilometrov pred cieľom viac než sedemminútový náskok. Na čele pelotónu pracovali tímy Bora-Hansgrohe s P. Saganom aj jeho bratom Jurajom, BMC (Van Avermaet) a Sunweb (Matthews). Jazdci postupne odpadávali z úniku a ich náskok sa znižoval, dve kolá pred koncom už boli na čele iba dvaja, minútu pred hlavným poľom. To ich dolapilo šestnásť kilometrov pred páskou.

Rozhodovalo sa tak vo finiši a Sagan potvrdil, že v Quebecu mu náramne sedí. Protivníkov si postrážil a stal sa prvým cyklistom, ktorý na tejto GP obhájil triumf. Dva úspechy má na konte aj Austrálčan Simon Gerrans (2012 a 2014).

výsledky GP Quebec (201,6 km):
1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 5:00:31 h, 2. Greg Van Avermaet (Belg./BMC), 3. Michael Matthews (Aus./Sunweb) obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Alexis Vuillermoz (Fr./AG2R La Mondiale), 5. Tim Wellens (Belg./Lotto-Soudal), 6. Tom-Jelte Slagter (Cannondale–Drapac) všetci +1 s, 7. Petr Vakoč (ČR/Quick-Step Floors), 8. Sep Vanmarcke (Belg./Cannondale-Drapac), 9. Tony Gallopin (Lotto-Soudal), 10. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain-Merida)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona