Peter Sagan absolvuje  BinckBank Tour a zrejme aj kanadské klasiky

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 15:10 • 2 min
Peter Sagan absolvuje  BinckBank Tour a zrejme aj kanadské klasiky

BERGERAC - Slovenský cyklista Peter Sagan by mal dodržať pôvodný program v druhej časti sezóny a to aj napriek jeho skorému vylúčeniu z Tour de France.

slovakia

left justify in out

Z informácií jeho tímu Bora-Hansgrhe na webe VeloNews vyplýva, že Sagan sa do súťažného diania vráti na etapových pretekoch BinckBank Tour (7.- 13. 8.), ktoré vlani absolvoval ešte pod pôvodným názvom Eneco Tour, vyhral tam dve etapy, celkovo skončil tretí a pridal aj prvenstvo v bodovacej súťaži. V septembri by sa mal potom presunúť do Kanady na dve jednorazové podujatia WorldTour v Québec City a Montreale (8. a 10. 9.), kde pred rokom obsadil prvé a druhé miesto.

 

Potom sa už sústredí na zisk tretieho titulu majstra sveta v sérii, o ktorý sa pokúsi na MS v nórskom Bergene (24. 9.). Z uvedených informácií vyplýva. že účasť Petra Sagana na záverečnom podujatí Grand Tour španielskej Vuelte (19. 8. - 10. 9.) je nepravdepodobná, rovnako aj obhajoba titulu majstra Európy v dánskom Herningu (6. 8.).

"Vuelta v tejto chvíli nie je v jeho programe. Určite však bude jazdiť na BinckBank Tour a na majstrovstvách sveta," potvrdil španielsky športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Patxi Vila. VeloNews pripomína, že nikto v histórii cestnej cyklistiky dosiaľ nezískal tri tituly majstra sveta v neprerušenej sérii. Našli sa iba štyria jazdci, ktorí trikrát zvíťazili s časovou prestávkou. Sú nimi Talian Alfredo Binda, Španiel Óscar Freire plus Belgičania Rik van Steenbergen a legendárny Eddy Merckx.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona