Peter S. usmrtil advokáta Ožvolda ôsmimi ranami zo samopalu

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 15:14 • 2 min
Peter S. usmrtil advokáta Ožvolda ôsmimi ranami zo samopalu

Peter S. usmrtil advokáta Ožvolda ôsmimi ranami zo samopalu

slovakia

left justify in out

img

Polícia obvinila Petra S. z vraždy právnika a podnikateľa Romana Ožvolda a zároveň špeciálny prokurátor podal dnes na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) návrh na vzatie do väzby.
      "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes návrh na Špecializovaný trestný súd na vzatie do väzby na jednu osobu Petra S. z dôvodu útekovej, kolúznej aj pokračovacej väzby paragrafu 71 odseku jedna Trestného poriadku. Osoba je obvinená z úkladnej vraždy Romana Ožvolda. Prípad vyšetruje Úrad boja proti organizovanému zločinu (ÚBOK) Bratislava," informovala TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa generálneho prokurátora. Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková dnes potvrdila, že na súd bol doručený návrh na vzatie do väzby. Sudca o návrhu rozhodne v zákonnej lehote, teda počas nadchádzajúceho víkendu.
      Vyšetrovateľ ÚBOK obvinil 56-ročného Petra S. z Bratislavy z trestného činu úkladnej vraždy a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Peter S. je obvinený z toho, že naplánoval a vykonal vraždu Ožvolda. Hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie a odovzdal ho prokurátorovi. TASR to zase uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR Andrea Dobiášová.
      Ako ďalej pripomenula, minulý týždeň vo štvrtok (23.6.2011) rodinní príslušníci nahlásili nezvestnosť právnika Ožvolda. Polícia rozbehla pátraciu akciu. V krátkom čase sa podarilo nájsť auto nezvestného. Bolo zaparkované na parkovisku vo Vrábľoch na sídlisku Lúky. V aute sa našli rôzne biologické, daktyloskopické, balistické a pachové stopy. Všetky zaistené stopy boli zaslané na expertízne skúmanie. Prípadom sa začal zaoberať Úrad boja proti organizovanej kriminalite, pretože podľa zaistených stôp došlo k podozreniu, že by mohlo ísť o úkladnú vraždu.
      V pondelok 27. júna bol polícii nahlásený nález mŕtvoly v katastrálnom území obce Jabloňovce. Telo bolo v značnom štádiu rozkladu a nebolo možné určiť jej totožnosť na mieste. Telo a taktiež aj zaistené stopy, boli preto podrobené expertíznemu skúmaniu. V tejto chvíli je však už možné na základe výsledkov DNA potvrdiť, že ide o vtedy nezvestného Romana Ožvolda.
      "Počas posledných dní polícia vykonala tri domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a obhliadky motorových vozidiel. Tie boli zamerané na zadržanie ďalších stôp a vražednej zbrane. Včera večer potápači z poriečneho oddelenia v náročných podmienkach našli pravdepodobne vražednú zbraň. V rybníku v Levickom okrese nájdený samopal je momentálne podrobovaný skúmaniu. Zatiaľ nie je možné absolútne preukázať jeho súvis s vraždou," uviedla ďalej hovorkyňa
      Vyšetrovaním polícia dospela k dôvodnému podozreniu, že Romana Ožvolda 22. júna v nočných hodinách vylákal obvinený Peter S. na stretnutie v Bratislave. Následne ho podľa policajných informácií v aute poškodeného usmrtil ôsmimi strelným ranami do oblasti hrudníka zo samopalu vzor 61 (Škorpión). Potom sa mal obvinený aj s telom poškodeného premiestniť z Bratislavy do Jabloňoviec v okrese Levice. Tam telo medzi obcami Jabloňovce a Badaň vyložil a auto poškodeného zaparkoval vo Vrábľoch.
      V stredu 29. júna ÚBOK zadržal v Bratislave štyri podozrivé osoby. Vyšetrovateľ ich vypočul, po výsluchu boli tri prepustené na slobodu. Jednu, 56-ročného Petra S., však na základe dôkazov obvinil z trestného činu úkladnej vraždy a neoprávneného používania motorového vozidla. Hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, ktoré je potrebné vykonať z hľadiska ustálenia ďalších okolností a motívu spáchania skutku," dodala na záver Dobiášová.
      Meno Petra S. figurovalo na takzvaných mafiánskych zoznamov, ktoré pred rokmi unikli z polície. Tento muž v minulosti patril k jednej silnej bratislavskej skupine podsvetia. Píše dnes portál čas.sk
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies