Peter S. obvinený z vraždy advokáta Ožvolda zostáva za mrežami

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 09:52 • 2 min
Peter S. obvinený z vraždy advokáta Ožvolda zostáva za mrežami

Peter S. obvinený z vraždy advokáta Ožvolda zostáva za mrežami

slovakia

left justify in out

img

Peter S. obvinený z vraždy právnika a podnikateľa Romana Ožvolda zostáva za mrežami vo výkone väzby.
      Rozhodol o tom dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) pracovisko Banská Bystrica., keď samosudca vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora vziať obvineného do väzby. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Ako ďalej dodala, Peter S. voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.
      "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na Špecializovaný trestný súd na vzatie do väzby na jednu osobu Petra S. z dôvodu útekovej, kolúznej aj pokračovacej väzby paragrafu 71 odseku jedna Trestného poriadku. Osoba je obvinená z úkladnej vraždy Romana Ožvolda. Prípad vyšetruje Úrad boja proti organizovanému zločinu (ÚBOK) Bratislava," informovala v piatok 1. júla TASR Jana Tökölyová, hovorkyňa generálneho prokurátora.
      Vyšetrovateľ ÚBOK obvinil 56-ročného Petra S. z Bratislavy z trestného činu úkladnej vraždy a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Peter S. je obvinený z toho, že naplánoval a vykonal vraždu Ožvolda. Hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie a odovzdal ho prokurátorovi. TASR to zase uviedla v piatok hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR Andrea Dobiášová.
      Ako ďalej pripomenula, minulý týždeň vo štvrtok (23.6.2011) rodinní príslušníci nahlásili nezvestnosť právnika Ožvolda. Polícia rozbehla pátraciu akciu. V krátkom čase sa podarilo nájsť auto nezvestného. Bolo zaparkované na parkovisku vo Vrábľoch na sídlisku Lúky. V aute sa našli rôzne biologické, daktyloskopické, balistické a pachové stopy. Všetky zaistené stopy boli zaslané na expertízne skúmanie. Prípadom sa začal zaoberať Úrad boja proti organizovanej kriminalite, pretože podľa zaistených stôp došlo k podozreniu, že by mohlo ísť o úkladnú vraždu.
      V pondelok 27. júna bol polícii nahlásený nález mŕtvoly v katastrálnom území obce Jabloňovce. Telo bolo v značnom štádiu rozkladu a nebolo možné určiť jej totožnosť na mieste. Telo a taktiež aj zaistené stopy, boli preto podrobené expertíznemu skúmaniu. V tejto chvíli je však už možné na základe výsledkov DNA potvrdiť, že ide o vtedy nezvestného Romana Ožvolda.
      "Počas posledných dní polícia vykonala tri domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a obhliadky motorových vozidiel. Tie boli zamerané na zadržanie ďalších stôp a vražednej zbrane. Včera večer potápači z poriečneho oddelenia v náročných podmienkach našli pravdepodobne vražednú zbraň. V rybníku v Levickom okrese nájdený samopal je momentálne podrobovaný skúmaniu. Zatiaľ nie je možné absolútne preukázať jeho súvis s vraždou," uviedla ďalej 1. júla hovorkyňa.
      Vyšetrovaním polícia dospela k dôvodnému podozreniu, že Romana Ožvolda 22. júna v nočných hodinách vylákal obvinený Peter S. na stretnutie v Bratislave. Následne ho podľa policajných informácií v aute poškodeného usmrtil ôsmimi strelným ranami do oblasti hrudníka zo samopalu vzor 61 (Škorpión). Potom sa mal obvinený aj s telom poškodeného premiestniť z Bratislavy do Jabloňoviec v okrese Levice. Tam telo medzi obcami Jabloňovce a Badaň vyložil a auto poškodeného zaparkoval vo Vrábľoch.
      V stredu 29. júna ÚBOK zadržal v Bratislave štyri podozrivé osoby. Vyšetrovateľ ich vypočul, po výsluchu boli tri prepustené na slobodu. Jednu, 56-ročného Petra S., však na základe dôkazov obvinil z trestného činu úkladnej vraždy a neoprávneného používania motorového vozidla. Hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, ktoré je potrebné vykonať z hľadiska ustálenia ďalších okolností a motívu spáchania skutku," dodala na záver Dobiášová.
      Meno Petra S. figurovalo na takzvaných mafiánskych zoznamov, ktoré pred rokmi unikli z polície. Tento muž v minulosti patril k jednej silnej bratislavskej skupine podsvetia. Napísal v piatok 1. júla portál čas.sk
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies