Peter Puzsér medzi najlepšími svetovými strongmanmi

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 13:11 • 2 min
Peter Puzsér medzi najlepšími svetovými strongmanmi

ZHENGZHOU - Peter Puzsér sa ako jediný pretekár zo Slovenska zúčastnil na historicky najväčšom podujatí strongmanov v Číne pod názvom China World Cup 2013.

slovakia

left justify in out

Na najväčšie podujatie  v celej histórii Strongman Champions League dostal zo Slovenska pozvánku dlhoročný reprezentant  Branislav Golier. Vinou zranení však prenechal svoje miesto vicemajstrovi Slovenska Petrovi Puzsérovi. Peter sa tak predstavil v Číne medzi 32 nominovanými pretekármi z celého sveta.

Na pretekárov čakalo množstvo disciplín rozdelených do viacerých dní. Pri teplotách presahujúcich niekedy aj 40 stupňov, sa pretekalo všetkým skutočne náročne. Pretekári boli rozdelení do tímov. Náš pretekár bol v tíme aj s takými hviezdami tohto silového športu ako Zydrunas Savickas, Anti Murajawi, Thor Bjornsson, Gregor Stegnar.

Napriek skvelým výkonom, ktoré Peter podával, v ťahaní kamióna dokonca zvíťazil, ostal pred bránami finále a obsadil 15. miesto.

 

   

     Vo finále zvíťazil nakoniec Zydrunas Savickas a opäť tak potvrdil dominanciu z posledných rokov. Vizitka Savickasa v Strongman Champions League je 26 víťazstiev za posledných 6 rokov a titul svetového šampióna strongmanov získal v rokoch 2005, 2006, 2009, 2010 a 2012. Druhé miesto si z Číny odniesol Hafthor Bjornsson a tretie miesto si pripísal J.F. Caron.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona