Peter Pellegrini: Smer nepodporí novelu zákona o štátnej službe, žiada jej stiahnutie

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 11:35 • 2 min
Peter Pellegrini: Smer nepodporí novelu zákona o štátnej službe, žiada jej stiahnutie

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD nepodporí v pléne Národnej rady (NR) SR novelu zákona o štátnej službe ani návrh na jej prerokovanie v skrátenom legislatívnom konaní.

slovakia

left justify in out

 

Žiada vládu, aby ju do parlamentu ani nepredkladala. Vyhlásil to podpredseda parlamentu a Smeru-SD Peter Pellegrini.

 

Upozorňuje na snahu vlády urobiť čistky medzi štátnymi úradníkmi a na možné okliešťovanie práv ľudí pod rúškom boja proti novému koronavírusu.

 

Vyzval aj mimovládne organizácie

"Je to zákon, ktorý má pod rúškom boja s pandémiou pomôcť urobiť vláde veľké čistky v celej štátnej správe," podotkol Pellegrini s tým, že sa dotýka viac ako 40.000 štátnych úradníkov.

 

Upozornil na to, že novela nešla ani medzirezortným pripomienkovým konaním, a vyzval aj mimovládne organizácie, aby sa na legislatívnu úpravu pozreli. Ide podľa neho o ďalší pokus vlády zneužiť situáciu, v ktorej sa Slovensko nachádza.

 

Pripomenul predvolebné sľuby

Poznamenal, že je tiež v rozpore s programovým vyhlásením vlády. Pripomenul predvolebné sľuby koalície, že čistky robiť nebude a že chce zaviesť novú formu profesionality v štátnej správe.

 

Pellegrini tvrdí, že zákon by mal garantovať profesionalizáciu štátnej služby, odmeňovanie úradníkov, ale aj istoty, aby odborníci na úradoch prežili aj výmenu niekoľkých vlád.

 

Mrzí ho, že keď sa vláde, premiérovi alebo ministrom niečo nedarí, obviňujú úradníkov zo sabotáže. Apeloval na vládu, aby od toho upustila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies