Peter Pellegrini sa vyjadril, že prezidentka dnes vymenovala druhú Matovičovu vládu

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 12:26 • 2 min
Peter Pellegrini sa vyjadril, že prezidentka dnes vymenovala druhú Matovičovu vládu

BRATISLAVA - Podľa Pellegriniho si k pani prezidentke prišli po dôveru tí istí ľudia ako pred rokom.

slovakia

left justify in out

Predseda strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini vo svojom profile na sociálnej sieti reagoval na dnešné vymenovanie novej vlády na čele s Eduardom Hegerom. Zdôraznil, že v novej vláde si predseda vlády a minister financií „len vymenili miesto“.

 

img

Podľa Pellegriniho zlyhala predošlá vláda vo všetkom. „Nezvládla boj s pandémiou, pomoc ekonomike, no predovšetkým nezvládla ani samú seba. Ako malé deti sa členovia vlády vadili, urážali a vzájomne sa posielali kopať hroby. A, žiaľ, po nich zostalo desaťtisíc obetí na ochorenie COVID-19, rozvrátený a nefungujúci štát ako aj krachujúca ekonomika. Po týchto zlyhaniach neprišla žiadna sebareflexia. Vo vláde je Igor Matovič, tak aj Richard Sulík,“ dodal Pellegrini.

 

img

Predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko Irena Bihariová zhodnotila na sociálnej sieti, že nový premiér Eduard Heger nebude mať ľahkú pozíciu. „Preberá štafetu v situácii, kedy jeho predchodca znížil dôveryhodnosť vlády, naštrbil vzťahy v koalícii a svojou politikou prispel k rastu Hlasu a Smeru,“ napísala. Jeho úlohou je podľa nej navrátenie dôvery občanov vo vládu, vysporiadanie sa s koronakrízou, a najmä s obdobím po nej.

„Eduard Heger má šancu dokázať, že svoje povinnosti pri riadení krajiny zvládne lepšie, ako jeho predchodca. Má zároveň možnosť presvedčiť verejnosť, že pritom dokáže odolávať vplyvu a pokynom straníckeho šéfa a ministra financií Igora Matoviča,“ uzavrela Bihariová.ň

 

Súvisiaci článok: Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala členov vlády Slovenskej republiky

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes vymenovala novú vládu na čele s premiérom Eduardom Hegerom. Novým ministrom zdravotníctva bude slovenský generál a lekár Vladimír Lengvarský. Post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny však zatiaľ ostane neobsadený, dočasne ho bude riadiť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona