VIDEO Peter Pellegrini sa ujal funkcie predsedu vlády

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 10:22 • 2 min
VIDEO Peter Pellegrini sa ujal funkcie predsedu vlády

BRATISLAVA - Novým predsedom vlády, ktorý vo funkcii vystriedal Roberta Fica (Smer-SD), sa stal Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Do funkcie ho vo štvrtok vymenoval prezident SR Andrej Kiska.

 

Pellegrini sa ujal najvyššieho exekutívneho postu po tom, ako do rúk Kisku zložil ústavou predpísaný sľub: "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme občanov. Budem zachovávať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života."

 

Prezident Andrej Kiska vymenoval aj členov novej vlády a odovzdal im menovací dekrét. Členmi novej vlády za najsilnejšiu koaličnú stranu Smer-SD sú podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Peter Žiga, minister vnútra Tomáš Drucker, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter, ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a ministerka kultúry Ľubica Laššáková.

 

Členovia vlády za Slovenskú národnú stranu sa oproti tretej vláde Roberta Fica nezmenili - Gabriela Matečná ostáva podpredsedníčkou vlády a ministerkou pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, Martina Lubyová pokračuje ako ministerka školstva, vedy, výskumu a športu, a Peter Gajdoš ostáva ministrom obrany.

 

Most-Híd budú vo vláde zastupovať podpredseda vlády a minister životného prostredia László Sólymos, minister dopravy a výstavby Árpád Érsek a ministrom spravodlivosti sa stal Gábor Gál.

 

"Urobíme všetko pre to, aby Slovenská republika bola úspešnou krajinou, aby Slovensko bolo dobrým miestom na život a aby to bola krajina, na ktorú budeme právom hrdí. Urobíme všetko pre to, aby sa tak stalo," vyhlásil Pellegrini.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies