Peter Pellegrini rokoval o rozvoji investícií z Brazílie aj o oblasti inovácií a výskumu

NETKY.SK • 18 Január 2017, 11:52 • 2 min
Peter Pellegrini rokoval o rozvoji investícií z Brazílie aj o oblasti inovácií a výskumu

BRATISLAVA - Po návrate z výjazdu v okrese Martin prijal včera večer podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini v prítomnosti štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva SR Vojtecha Ferencza, veľvyslankyňu Brazílie Susan Kleebank a delegáciu podnikateľov Brazílie podnikajúcich v regióne Spiša.

slovakia

left justify in out

Obe strany sa dohodli na expanzii spolupráce a smerovaní ďalších investícií do výskumu a inovácií, prinášajúcich nielen pracovné miesta do slabších regiónov, ale aj najnovšie výsledky vedy a výskumu a služby s pridanou hodnotou.

 

Jej excelencia Susan Kleebank, ako aj vrcholoví predstavitelia spoločností EMBRACO, Rudolph Usinados a CRW potvrdili úspešnosť svojich investícií a výbornú spoluprácu s vládou počas ich dlhodobého pôsobenia na Slovensku.

 

Peter Pellegrini pozitívne zhodnotil doterajšie brazílske investície na Slovensku vytvárajúce množstvo pracovných miest v regióne s vysokou mierou nezamestnanosti. Zároveň ocenil aj ich rozhodnutie expandovať do výskumu a inovácií. "Som rád, že môžem povedať, že vzťahy medzi Slovenskom a Brazíliou sú výborné. Brazília je našim najvýznamnejším partnerom v Latinskej Amerike. Avšak, vidím stále nevyužitý potenciál, zvlášť v rámci našej ekonomickej spolupráce a môžem potvrdiť, že sme pripravení zintenzívniť našu snahu a spoluprácu v tejto oblasti," uviedol na stretnutí.

 

Obe strany sa dohodli na ďalšej spolupráci a príprave investičných projektov s pridanou hodnotou v regióne východného Slovenska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies