Peter Pellegrini: Podpora reformy nemocníc je o tom,že si uvedomujeme jej dôležitosť

NETKY.SK • 27 September 2019, 10:53 • 2 min
Peter Pellegrini: Podpora reformy nemocníc je o tom,že si uvedomujeme jej dôležitosť

BRATISLAVA – Schválenie návrhu reformy nemocníc na rokovaní kabinetu nebolo otázkou toho, že by sa predseda vlády postavil predsedovi najsilnejšej strany, ale pragmatickým postojom, zohľadňujúcim verejný záujem.

slovakia

left justify in out

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) na to upozornil po piatkovom rokovaní vlády, keď odmietol, že by za vládnym schválením návrhu zákona o stratifikácii nemocničných zariadení bolo jeho víťazstvo v spore s Robertom Ficom (Smer-SD).

 

"V Smere si uvedomujeme, že slovenský pacient si zaslúži čo najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť," povedal Pellegrini.

 

Oznámil tiež, že v poslaneckom klube Smeru cíti podporu pre reformu. "Urobím všetko, aby Smer túto reformu aj v parlamente podporil,“ deklaroval.

 

Verí tiež v ústretovosť koaličných partnerov i poslancov opozície. "Myslím si, že už prvé čítanie bude dobrým testom, či z toho chcú robiť politiku alebo pôjde o konštruktívnu odbornú diskusiu," poznamenal.

 

img

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash

 

Priznal, že schválenie stratifikácie je i pre neho osobne kľúčovou otázkou. "Sám by som dobre nespával, ak by sme tento

prvý krok na vláde neurobili, to by som sa asi pýtal sám seba, na čo sedím na stoličke premiéra," povedal. Myslí si, že ak by stratifikácia na vláde neprešla, zrejme by celý projekt stroskotal.

 

Mieni, že v parlamente bude mať ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) pri schvaľovaní zákona "náročnú tortúru". "Chcem ale všetkých vyzvať, aby sme za tým nevideli hárky papiera, ale osud slovenského zdravotníctva a zdravie obyvateľov SR,“ zdôraznil.

 

Deklaroval tiež, že aj keby sa mali realizovať v rozpočte na rok 2020 škrty, krátenie sa nebude týkať výdavkov na zdravotníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona