Peter Pellegrini odovzdal prezidentovi vynovený návrh na ministrov

NETKY.SK • 21 Marec 2018, 09:32 • 2 min
Peter Pellegrini odovzdal prezidentovi vynovený návrh na ministrov

BRATISLAVA - Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) odovzdal v stredu prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi druhý návrh na členov jeho vlády. Oproti pôvodnému zoznamu, ktorý hlava štátu odmietla, došlo k zmene v nominácii na post ministra vnútra.

slovakia

left justify in out

Ten má namiesto Jozefa Ráža ml. zastávať Tomáš Drucker, ktorého má na poste ministra zdravotníctva vystriedať Andrea Kalavská.

 

"Môžem vyjadriť presvedčenie, že už nič nebráni tomu, aby pán prezident poobede oznámil, kedy novú vládu vymenuje," povedal Pellegrini po odchode od Kisku. Na margo Druckera poznamenal, že jeho úloha nebude jednoduchá, keďže vnútro je obrovský rezort. "Ale v danom momente je tá najsprávnejšia osoba, ktorá má manažérske zdatnosti," poznamenal s tým, že ho museli presviedčať.

 

V súvislosti s ďalším postupom Pellegrini avizoval, že ak Kiska vymenuje novú vládu ešte tento týždeň, požiadal by predsedu NR SR Andreja Danka (SNS), aby ju zvolal, ak je to možné, tiež ešte tento týždeň.

 

Po Pellegrinim prídu za Kiskom na konzultácie aj noví ministri budúcej vlády. Prezident si postupne zavolal kandidáta na ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd), kandidátku na ministerku kultúry Ľubicu Laššákovú (Smer-SD), kandidáta na podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho (Smer-SD), kandidáta na ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) a kandidátku na ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú.

 

K samotnému vymenovaniu vlády Petra Pellegriniho by malo dôjsť vo štvrtok (22.3.) dopoludnia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona