Peter Pellegrini odcestoval do Bruselu na mimoriadny summit EÚ

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 15:45 • 2 min
Peter Pellegrini odcestoval do Bruselu na mimoriadny summit EÚ

KOŠICE - Počas dnešných popoludňajších hodín musel predseda vlády SR Peter Pellegrini podniknúť mimoriadnu cestu do Bruselu na summit EÚ, kde bude hlavnou témou brexit. Premiér odletel z košického letiska, pretože dnešné rokovanie vlády sa konalo na východe Slovenska v Bardejove.

slovakia

left justify in out

Európski lídri sa budú musieť v Bruseli dohodnúť na tom, či zvážiť žiadosť o odklad brexitu do 30. júna, ktorú navrhuje priamo Británia. Druhou možnosťou by bol brexit bez dohody. V prípade, že EÚ nebude súhlasiť so žiadosťou Mayovej o ďalší odklad termínu brexitu, Británia by mala EÚ opustiť v piatok 12. apríla.

 

img

 

Pred samotným oficiálnym rokovaním by sa mali hlavy štátov EÚ stretnúť vo večerných hodinách s predsedom Európskeho parlamentu Antoniom Tajanim a následne s premiérkou Británie Theresou Mayovou. Až po týchto rozhovoroch je v pláne spoločná večera, už ale bez britskej účasti.

 

img

Predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani

 

Mayová sa má podľa oficiálnych údajov pred samotným summitom stretnúť ešte s pedsedom Európskej rady Donaldom Tuskom. V Británii však už počas tohto týždňa televízia Sky News prišla s informáciou, že EÚ podľa všetkých predpokladov umožní Veľkej Británii odklad odchodu zo spoločenstva. Pokiaľ sa tak naozaj stane, britský parlament bude musieť ešte tento schválený návrh aj odsúhlasiť. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona