Peter Pellegrini nevidí po zverejnení nahrávky z Gorily dôvod na výmenu šéfa Smeru

NETKY.SK • 16 Október 2019, 15:21 • 2 min
Peter Pellegrini nevidí po zverejnení nahrávky z Gorily dôvod na výmenu šéfa Smeru

BRATISLAVA - Premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini nevidí ani po zverejnení údajnej nahrávky z kauzy Gorila dôvod otvárať otázku výmeny predsedu Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Témou sa môže podľa neho strana zaoberať po parlamentných voľbách a nie na blížiacom sa straníckom sneme.

 

"Otázka vedenia strany Smer sa môže otvoriť po voľbách, ako to býva zvykom. Čo bolo zverejnené dnes, si nemyslím, že znamená niečo, čo by malo mať vplyv na personálne obsadenie v strane. Čo bude po voľbách, budeme riešiť po voľbách," povedal predseda vlády.

 

Stranu má viesť do volieb Pellegrini ako jednotka na kandidačnej listine. Predseda Smeru-SD Robert Fico má byť dvojka. O kandidátke má rozhodnúť predsedníctvo. Pellegrini vyhlásil, že ak Smer-SD vyhrá voľby, tak sa on bude uchádzať o post predsedu vlády.

 

Pellegrini sa vyjadril ku kauze Gorila: Fico môže spávať pokojne

 

Nahrávka mala vzniknúť v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011, má zachytávať rozhovor medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom s politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006. Na nahrávke má byť aj Robert Fico v konšpiračnom byte.

 

Nahrávku Gorily našla polícia v decembri 2018 v dome podnikateľa Mariana K. Jej autenticitu potvrdil pre viaceré médiá odchádzajúci šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies