Peter Pellegrini: Kým budem premiérom, SR neuhne zo svojho zahraničnopolitického kurzu

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 17:17 • 2 min
Peter Pellegrini: Kým budem premiérom, SR neuhne zo svojho zahraničnopolitického kurzu

BRATISLAVA - Predseda slovenskej vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) zdôraznil v utorok na pôde Európskeho parlamentu (EP), že kým bude zastávať súčasnú funkciu, Slovensko sa neodkloní zo svojho proeurópskeho a proatlantického smerovania.

slovakia

left justify in out

Pellegrini to povedal po tom, ako vystúpil v pléne EP so správou o Slovensku v EÚ a o víziách, ktorým Únia v súčasnosti čelí a kam by sa mala uberať. Stal sa v poradí 18. lídrom EÚ, ktorého europoslanci pozvali do pléna, aby predniesol takúto správu.

 

Po vystúpení pred europoslancami a členmi Európskej komisie mal krátku tlačovú besedu s predsedom EP Antoniom Tajanim.

 

Na upozornenie, že kým on ako premiér hovorí na pôde EP o potrebe európskej jednoty a spolupráce a jasnej proeurópskej orientácii Slovenska, na domácej politickej scéne niektorí poslanci vládnych strán alebo koaliční partneri príklon SR k EÚ a NATO spochybňujú, premiér uviedol, že si je tejto skutočnosti vedomý.

 

 

Upozornil, že zahraničná politika a orientácia zahraničnej politiky Slovenska v minulosti nikdy neboli predmetom akékoľvek politickej debaty či úvah. Spresnil, že dokonca ani medzi opozíciou a koalíciou k tomu nedochádzalo.

 

"Ale dnes musím, žiaľ, skonštatovať a vyjadriť poľutovanie, že sa nám začínajú názory v našom politickom spektre rozdeľovať. Evidujem aj osobné názory jednotlivcov, aj niektorých politických zoskupení, že by chceli vidieť inú zahraničnú politiku Slovenska," opísal situáciu. Zároveň dodal, že pokiaľ bude predsedom vlády, nedovolí, aby sa na súčasnej situácii niečo zmenilo.

 

"Vláda je zodpovedná za výkon zahraničnej politiky našej krajiny. Nedovolím, aby Slovensko akýmkoľvek spôsobom uhlo zo svojho jasného proeurópskeho a proatlantického kurzu," zdôraznil premiér pred novinármi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies