Peter Pellegrini je rád, že extrémista Mazurek nebude sedieť v NR SR

NETKY.SK • 6 September 2019, 06:35 • 2 min
Peter Pellegrini je rád, že extrémista Mazurek nebude sedieť v NR SR

BRATISLAVA - Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) víta skutočnosť, že odsúdený extrémista už nebude sedieť v Národnej rade SR.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na margo odsúdenia exposlanca Milana Mazureka (ĽSNS) za hanobenie národa, rasy a presvedčenia.

 

Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorý Mazureka v utorok (3. 9.) odsúdil, berie Pellegrini „ako vážne varovanie, že nemožno verbálne šíriť nenávisť“. Premiér taktiež uviedol, že je a vždy bol presvedčený, že fašizmus a extrémizmus nemajú miesto v slušnej spoločnosti. „Ako Banskobystričan má obzvlášť úprimný vzťah k hodnotám SNP a dodržiavanie týchto hodnôt vníma ako napĺňanie odkazu tých, ktorí položili životy za našu slobodu,“ uvádza sa v tlačovej správe odboru Úradu vlády SR.

 

img

 

Podľa predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica povedal odsúdený Mazurek to „čo si myslí takmer celý národ“. Fico tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov.

 

img

 

Milan Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus. Na základe právoplatného rozsudku NS SR prišiel o poslanecký mandát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies