Peter Pellegrini cestuje na stretnutie s Medvedevom a Putinom

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 09:40 • 2 min
Peter Pellegrini cestuje na stretnutie s Medvedevom a Putinom

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini sa pripravuje na významnú návštevu v Rusku, kam odcestuje už dnes popoludní.

slovakia

left justify in out

Spolu s premiérom do Ruska vycestuje aj minister hospodárstva Peter Žiga a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Hlavnou témou, ktorou by sa lídri mali na stretnutí zaoberať, je energetika a hospodárska výmena medzi krajinami, pričom by malo byť podpísané aj memorandum o spolupráci v oblasti využitia jadrovej energetiky pre mierové účely. Zmluvu o spolupráci podpíšu aj Slovenské elektrárne a spoločnosť TVEL.

 

img

 

Peter Pellegrini by sa však rád dotkol aj otázky výhod pre vojnových veteránov - vojakov, ktorí sa podieľali na invázii v auguste 1968 a následnej okupácii Československa.


"Náš hodnotový a ekonomický priestor je Európska únia a bezpečnostný Severoatlantická aliancia. To však nebráni v ekonomickej rovine rozvíjať spoluprácu, ktorá má pre obe krajiny význam. Mali by sme na úrovni predsedov vlád zhodnotiť súčasný stav bilaterálnej relácie, prediskutovať aktuálne otázky v oblasti hospodárstva, energetiky, obchodu a investícií. Našou ambíciou je udržať pozitívny trend obchodno-ekonomického obratu a nájsť ďalšie možnosti na rozvoj spolupráce," uviedol pred cestou do Moskvy a Petrohradu Pellegrini.

 

img

 

Po dvoch dňoch, vo štvrtok, by mal Pellegrini podľa plánu opustiť Moskvu a letieť do Petrohradu, kde ho čaká stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. V piatok sa tam zúčastní na ekonomickom fóre, ktorého hlavnou témou by mal byť udržateľný rozvoj.


Premiér Peter Pellegrini ide na prvú návštevu Ruska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona