Peter Pčolinský sa pustil do špeciálnej prokuratúry. Hovorí, že brata umýselne odstavili, aby nemohol rozprávať!

NETKY.SK • 6 August 2021, 13:53 • 2 min
Peter Pčolinský sa pustil do špeciálnej prokuratúry. Hovorí, že brata umýselne odstavili, aby nemohol rozprávať!

BRATISLAVA – Dôvodom ostrej kritiky poslanca je nezbavenie mlčanlivosti brata a exšéfa tajných Vladimíra Pčolinského, aby mohol slobodne vypovedať.

slovakia

left justify in out

Koaličný poslanec Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina sa opäť obul do špeciálnej prokuratúry. V príspevku na sociálnej sieti zdôraznil, že jeho väznený brat a bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský nebol po dlhých mesiacoch stále zbavený mlčanlivosti, aby sa mohol hájiť a vypovedať

 

V putách skončil v polovici marca pre obvinenia z korupcie, kedy si po neho domov prišlo komando elitných policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Od svojho zadržania sa opakovane snaží zbaviť mlčanlivosti, v čom mu do dnešného dňa kompetentné orgány nevyhoveli

 

„Dnes boli doručené výsledky znaleckého skúmania, a teda daktyloskopie, stôp DNA a pachových stôp z bankoviek, ktoré mu mal, podľa tvrdení “kajúcnika” Mariána Kučerku, odovzdať môj brat…,“ napísal koncom júla poslanec. Zdôraznil, že výsledok bol jednoznačný. 

 

 

Súvisiaci článok: Vladimír Pčolinský do parlamentu nepríde! Vyjadrili sa viacerí politici, Fico sa obul do Lipšica

 

„Žiadne odtlačky, pachové stopy ani stopy DNA sa tam nenachádzali,“ prízvukoval s tým, že takéto dokazovanie pre výpoveď Mariána Kučerku proti bratovi stálo daňových poplatníkov cca 27 tisíc eur.

 

Pčolinský si myslí, že ide o ďalší dôkaz potvrdzujúci krivé výpovede kajúcnika, pričom jeho verziu nepotvrdili iní svedkovia. „Podávame trestné oznámenie na Mariána Kučerku za krivé obvinenie a ďalšie trestné činy s tým súvisiace,“ oznámil. 

 

Poslanec si myslí, že brata odmietajú zbaviť mlčanlivosti, aby nemohol slobodne rozprávať o veciach, ktoré sa dozvedel počas svojho výkonu funkcie riaditeľa SIS. „Zjavne sa toho desia niektorí prokurátori, policajti ale aj politici,“ zhodnotil Pčolinský. 

 

 

Dodal, že opakovane žiadali o jeho zbavenie mlčanlivosti, avšak odpoveď bola vždy rovnaká: "Netreba". „Domyslite si prečo. Podarilo sa im odstaviť riaditeľa SIS, ktorý odhalil trestnú činnosť týchto ľudí. A aby ho umlčali, odmietajú ho zbaviť mlčanlivosti, aby sa náhodou verejnosť nedozvedela, že tí, ktorí sa pasujú do úlohy čestných a spravodlivých, sú v skutočnosti kriminálnici,“ zhodnotil Peter Pčolinský.

 

V závere príspevku skonštatoval: „Kto mečom bojuje, mečom zahynie“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bývalý šéf "tajných" Vladimír Pčolinský ostáva vo väzbe, rozhodol Najvyšší súd

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona