Peter Nagy vystúpi v Bratislave s Jožom Rážom a Petrom Jandom

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:35 • 2 min
Peter Nagy vystúpi v Bratislave s Jožom Rážom a Petrom Jandom

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Peter Nagy vystúpi 8. decembra v bratislavskej Starej tržnici spolu s lídrom kapely Elán Jožom Rážom a spevákom a gitaristom českej skupiny Olympic Petrom Jandom.

slovakia

left justify in out

"Obidvaja chlapíci sú súčasťou dejín československej muziky. To nepotrebuje žiaden komentár. Sú to moji kamaráti a naspieval som s nimi duety. S Jožom Psi sa bránia útokom a s Petrom Jandom Revolver a muzika, či pieseň Kamila," uviedol 56-ročný interpret. Bratislavský koncert bude zároveň posledným vystúpením v rámci jesennej časti turné The best of 30 rokov. Hudobníka bude na pódiu sprevádzať kapela Indigo, ktorú tvoria Mišo Kovalčík (gitara), Luboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicie).


"Začínal som v rodnom Prešove, potom som s rôznymi kapelami hrával v Košiciach. Bratislava však bola pre moju kariéru na začiatku niečo úplne prevratné. Tu som spoznal budúcich členov skupiny Indigo, zoznámil som sa s mojim producentom Julom Kinčekom, stretol som mnoho vtedy už slávnych muzikantov ako Miro Žbirka, Laco Lučenič alebo Janko Lehotský. Úplne najsilnejší bratislavský zážitok mi spôsobil Kamil Peteraj, keď mi dal ponuku spievať vo v tom čase najslávnejšej kapele Modus. Bratislava mala pre mňa chuť nových nádejí. S kapelou sme tu vždy hrali radi a v ružinovskom kulturáku sme mali dokonca roky skúšobňu," prezradil Nagy.

 

"Vo vtedajšom Štúdiu S vznikol prvý slovenský unplugged, teda záznam zo živého koncertu - môj album Peter Nagy v Štúdiu S (1988, pozn. SITA). Mám mnoho dôvodov na Bratislavu spomínať v dobrom. Navyše Stará tržnica je súčasťou histórie Bratislavy. Je to miesto nadýchané dejinami a aj preto sa na koncert naozaj veľmi teším," dodal.


Peter Nagy zaznamenal úspech už s debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Na konte má aj nahrávky ako Mne sa neschováš (1985), Myslíš na to, na čo ja? (1986), Ale (1987), Šachy robia človeka (1989), 008 (1996), Labute a havrany (2009) alebo ROCKmi overené (2015). Medzi jeho hity patria tiež piesne ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Chráň svoje bláznovstvá, Sme svoji či Krásny zadok.

 

"Hudba ma robí šťastným, preto sa snažím byť v blízkosti ľudí, čo ju vnímajú. Hudba je pozitívna vec v tejto zamračenej dobe a ja sa snažím žiť v mojej pozitívnej bubline. Som tak akosi zakonzervovaný proti ľudskej zlobe. Jednoducho sa usmievam a mnohí ani netušia prečo," vyjadril sa muzikant, ktorý sa venuje aj fotografovaniu.

Termíny turné The best of 30 rokov:
2. októbra - Tatranská Lomnica, Tenis centrum
3. októbra - Vranov nad Topľou, Dom kultúry
4. októbra - Bardejov, Kino Žriedlo
6. októbra - Prešov, Kino Scala
7. októbra - Košice, Spoločenský pavilón
8. októbra - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
12. októbra - Trnava, hotel Holiday Inn
8. decembra - Bratislava, Stará tržnica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies