Peter Nagy uzatvára s novým DVD jednu časť svojho života

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 10:53 • 2 min
Peter Nagy uzatvára s novým DVD jednu časť svojho života

BRATISLAVA - Slovenský hudobník, spevák a skladateľ Peter Nagy uzatvára s novým DVD 30 rokov na scéne jednu životnú etapu.

slovakia

left justify in out

Novinka obsahuje spolu s Introm 24 skladieb, ktoré muzikant nahral s kapelou Indigo počas minuloročného koncertu v Bratislave. "DVD vydávam na podnet fanúšikov, ktorí ho žiadali už dlhšie. Niektoré veci si človek uvedomí, až keď mu to druhí pripomenú. Rok sme strávili koncertovaním, začali sme ešte v roku 2014 v Prahe a skončili sme pred Vianocami 2015 v Bratislave. Keďže sme sa po tých približne 40 koncertoch ako kapela zohrali, povedali sme si, že ten posledný koncert zaznamenáme. Myslím si, že je to akési uzavretie jednej časti môjho života a teraz sa budem snažiť vymyslieť niečo nové," povedal interpret v rozhovore pre agentúru SITA.


Na nosiči sa nachádzajú hity ako Poďme sa zachrániť, Krásny zadok, Sme svoji, Korálky od Natálky, S nohami na stole či Kristínka iba spí. Ako hostia sa s Nagyom predstavili v duetách Psi sa bránia útokom Jožo Ráž a v Revolver a muzika zas Petr Janda z kapely Olympic. Nagy však radí medzi svojich favoritov v setliste iné piesne. "Ja mám obľúbené vždy tie novšie skladby alebo, ako ich nazývam, tiché piesne, čiže tie, z ktorých sa nestali hity. Medzi moje najobľúbenejšie skladby patria Agáty alebo Úplné bezvetrie. Nie sú to piesne, na ktoré sú ľudia zvyknutí z rádií. Sú trochu tichšie, sú intímnejšie," objasnil.


Známy rodák z Prešova si pochvaľuje verných fanúšikov a fanúšičky, ktorým vďačí za výbornú atmosféru počas koncertov. Tú si plánuje užiť aj počas letných festivalov. "Pre mňa je najväčšou odmenou fakt, že ľudia poznajú moje skladby a spievajú ich so mnou, čo je vidieť aj na novom DVD. Napokon, bez toho nie je možné urobiť kariéru. Sú však aj speváci, ktorí nemajú hity, ale sú známi vďaka škandálom. Ja som len muzikant. Znie to ako klišé, ale mne ide pri hraní o pocit. Som 'pozitívne opitý', keď ľudia tlieskajú. Vždy hrám rovnako s plným nasadením, či už za honorár alebo zadarmo na nejakom benefičnom podujatí. Mám čertovsky krásne povolanie, a to sa dá robiť iba pocitovo," vyjadril sa hudobník.


Peter Nagy zaujal už svojím debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. V súčasnosti pripravuje novú nahrávku. "Na novom albume už pomaly pracujem, no neponáhľam sa. Som presvedčený, že spevák v mojom štádiu kariéry by nemal vydávať veľa albumov, pretože ľudia vyžadujú staré hity. Nevidím to ako dobrý ťah, keď kapely vydávajú veľa albumov. Skôr by mali mať menej nahrávok, ale kvalitnejších. Ja som okrem detských nahrávok vydal 16 albumov, čo je tiež dosť. Takisto si myslím, že začínajúce kapely robia chybu, keď svoje albumy ponúkajú zadarmo na stiahnutie. Potom si ich ľudia nevážia," povedal spevák. "Myslím si, že moje remeslo dnes ovládam trochu lepšie, ale robím všetko oveľa pomalšie a rozvážnejšie, netreba sa ponáhľať. Skrátka, 'Len pomaly'," uviedol Nagy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies