Peter Nagy koncertoval v Bruseli

NETKY.SK • 5 December 2013, 18:39 • 2 min
Peter Nagy koncertoval v Bruseli

BRUSEL - Peter Nagy si po nedávnom turné po Austrálii nedoprial žiadny oddych. Z krajiny od protinožcov sa vrátil na začiatku novembra, aby niekoľko dní nato už cestoval do Belgicka.

slovakia

left justify in out

Spevák, skladateľ a textár zahral svoje hity fanúšikom 26. novembra v Bruseli, miestom bol vypredaný slávny jazzový klub Music Village, kde už hrala okrem iných aj speváčka a klaviristka Diana Krall. Klub sa nachádza len pár krokov od historického námestia v romantickom centre Bruselu. Bolo to jeho druhé vystúpenie v hlavnom meste Európskej únie.

"Milujem koncerty pre zahraničnú komunitu Slovákov a Čechov. A v Bruseli ich žije veľa, väčšina pracuje v Európskom parlamente. Zahral som staré hity Poďme sa zachrániť, Aj tak sme stále frajeri, Len pomaly, So mnou nikdy nezostarneš, ale aj novinku Nohavičky vlajú. Je to pieseň, ktorú nehrajú rádiá, lebo má dosť odvážny text. Fanúšikovia spievali spamäti texty starých hitov a vytlieskali si tri prídavky,“ rekapituloval pre médiá Peter Nagy. V Belgicku zažil aj trochu adrenalínu. Vlastný koncert totiž takmer nestihol. „Koncert sa musel začať s oneskorením. Uviazol som v aute v zápche pre štrajk bruselských taxikárov. V Bruseli totiž na niekoľko hodín úplne skolabovala doprava. Ale ľudia na mňa trpezlivo čakali, aj na ulici v mraze,“ dodal spevák.

Peter Nagy je roky vášnivým fotografom a na koncerte predstavil svoje fotografické diela. Skvelé fotografie prezentovali aj belgický fotograf Dušan Swalens, náš Tomáš Hulík a českí ochranári prírody KRNAP Jakub Kašpar a Radek Drahný. Programom sprevádzal šéf Czech Fun clubu Ladislav Miko. "Rád sa túlam romantickými uličkami starej dobrej Európy. Je to zas trochu iné, ako bola horúca exotická Austrália. Idem len tak bez mapy a fotím si budovy, ľudí a atmosféru mesta. Je to taká moja sloboda. Už mám celkom slušnú zbierku destinácií, kde som hral, od Ruska až po USA a Kanadu, od Londýna až po Austráliu. Na výberovom dvojalbume More piesní som to vystihol, keď som povedal - dal som život niektorým piesňam a ony za to dali pekný život mne.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona