Peter Nagy dokončuje album ROCKmi overené

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:36 • 2 min
Peter Nagy dokončuje album ROCKmi overené

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Peter Nagy dokončuje album ROCKmi overené, ktorý by mal vydať už čoskoro. Novinka ponúkne spevákove hity v nových aranžmánoch a tiež dve bonusové skladby Udobrenia a Agáty.

slovakia

left justify in out

"Album má názov, ktorý presne vystihuje o čom je: Peter Nagy - ROCKmi overené. Za 30 rokov koncertovania s mojou kapelou sme vždy niečo zmenili na piesňach, ktoré asi poznáte, tak aby sme nezmenili ich podstatu - melódiu a text. Myslím si, že piesne by sa mali nahrávať až po rokoch hrania na koncertoch, keď sú vyhraté a zrelé a nie, keď sú úplne nové. Ale v dejinách súčasnej hudby a v uponáhľanej dobe sa tak nikdy nestalo. Mal som vždy pocit, že by bolo dobré znova nahrať niektoré z mojich známych piesní tak, ako ich hrávame s kapelou na koncertoch," povedal spevák.


Na novinke sa podieľalo aj ženské sláčikové kvarteto. "Mám slabosť na reggae, preto nebude chýbať pieseň Korálky od Natálky. Skladba Zuzka dostala 'zhulenecký' reggae župan. Ľudia na CD nájdu aj dva bonusy. Skladby Udobrenia a Agáty v romantickej verzii len s klavírom a ženským sláčikovým kvartetom. Tento tím poskladal Milan Adamec z členov orchestra Národného divadla a Slovenskej filharmónie," prezradil Nagy.


Päťdesiatpäťročný hudobník pripravuje album spolu s kapelou Indigo v zložení Mišo Kovalčík (gitara), Luboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicie). "Mám skvelú kapelu. Príchodom rockového gitaristu Miša Kovalčíka sa začala éra kapely Indigo s oveľa gitarovejším zvukom. Nový album práve finalizujeme. No nič sa nedá stihnúť bez nestíhania, v našej branži sme zvyknutí na chaos," uviedol rodák z Prešova a dodal, že o mix albumu sa stará Ivan Jombík.
Muzikanti okrem toho v máji odštartujú ďalšiu časť turné The best of 30 rokov. Zoskupenie odohrá od 18. mája do 10. júna celkom jedenásť koncertov, ktorými bude Nagy pokračovať v oslavách 30 rokov na scéne.


Peter Nagy zaznamenal úspech už s debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Na konte má aj nahrávky ako Mne sa neschováš (1985), Myslíš na to na čo ja? (1986), Šachy robia človeka (1989), Finta (1990), 008 (1996) alebo Labute a havrany (2009). Medzi jeho hity patria okrem spomínaných skladieb aj piesne ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Kristínka iba spí, Marcel z malého mesta, Chráň svoje bláznovstvá, Sme svoji, Psi sa bránia útokom či Krásny zadok. Okrem hudby sa venuje aj fotografovaniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies