Peter Nagy bude pokračovať v turné The best of 30 rokov

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:59 • 2 min
Peter Nagy bude pokračovať v turné The best of 30 rokov

BRATISLAVA - Slovenský hudobník Peter Nagy bude v októbri pokračovať v turné The best of 30 rokov. Muzikant vystúpi spolu s kapelou Indigo v siedmich slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

"Koncertný program The best of 30 rokov je zostavený z hitov celej mojej kariéry.  Zvuk je rokmi rockovejší a aranžmány viac gitarovejšie. Na koncertoch ponúkame prepracovanejšie a dlhšie verzie známych hitov. Spolu s kapelou Indigo sme ich rokmi hrania vyšperkovali na súčasnú podobu. Takto sme ich nahrali aj na albume ROCKmi overené (2015, pozn. SITA). Výročné koncerty musia obsahovať tie najznámejšie hity, práve preto som rád, že paradoxne na turné k 30. výročiu sa veľmi ujala de facto nová pieseň Agáty z nového albumu," povedal spevák.


Päťdesiatšesťročný hudobník sa zastaví aj v rodnom Prešove. "Teším sa na koncerty na východe Slovenska. V rodnom Prešove som mal svoj vôbec prvý koncert. Tu som vyrastal a tu som hral s prvými kapelami. Sníval som, že raz budú ľudia poznať moje piesne. V košickom rádiu som nahral svoj prvý hit Profesor Indigo s kapelou gitaristu Karola Witza, ktorý predtým hrával v Moduse a Collegium Musicum Mariána Vargu," objasnil Nagy, ktorého budú na pódiách sprevádzať Mišo Kovalčík (gitara), Luboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klavír) a Jan Lau (bicie). "Zostava Indiga zostáva nezmenená. Cítim, že teraz sme veľmi dobre zohratí. Máme aj spoločný humor, čo je pre mňa bytostne dôležité, pretože humor rieši veľa," uzavrel frontman.


Peter Nagy zaznamenal úspech už s debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Na konte má aj nahrávky ako Mne sa neschováš (1985), Myslíš na to, na čo ja? (1986), Ale (1987), Šachy robia človeka (1989), Finta (1990), 008 (1996) alebo Labute a havrany (2009). Medzi jeho hity patria piesne ako Aj tak sme frajeri, S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť, Chráň svoje bláznovstvá, Sme svoji, Psi sa bránia útokom či Krásny zadok. Okrem hudby sa venuje aj fotografovaniu.

Termíny turné The best of 30 rokov:
2. októbra - Tatranská Lomnica, Tenis centrum
3. októbra - Vranov nad Topľou, Dom kultúry
4. októbra - Bardejov, Kino Žriedlo
6. októbra - Prešov, Kino Scala
7. októbra - Košice, Spoločenský pavilón
8. októbra - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
12. októbra - Trnava, hotel Holiday Inn

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies