Peter Lipa sa pri vystúpení na Szigete cítil ako hokejista či futbalista

NETKY.SK • 14 August 2014, 11:11 • 2 min
Peter Lipa sa pri vystúpení na Szigete cítil ako hokejista či futbalista

BUDAPEŠŤ – Medzinárodný festival Sziget v Budapešti ponúka hudobné produkcie na štrnástich pódiách. Jedným z nich je aj Blues-Irish Stage, kde sa v stredu večer (13.8.) predstavil Peter Lipa a jeho Band.

slovakia

left justify in out

Náš špičkový a medzinárodne ostrieľaný interpret ponúkol štandardný repertoár, v ktorom nechýbali známe songy I Saw Her Standing There, House Of The Rising Sun, Georgia On My Mind či I'll Be Your Baby Tonight z autorského pera Boba Dylana. Diváci pred pódiom vďačne prijali pol druha hodiny výbornej zábavy v podaní slovenských hudobníkov. 

 

„Kedysi som tu bol ako doma, chodieval som často do Budapešti, mal som Budapešť rád. Tu som kupoval prvé platne – rokenrolové, tu mali taký obchod, kde napálili zákazníkovi presne ten rokenrol, ktorý potreboval, sami robili platne. Mám Budapešť veľmi dobre v pamäti, v posledných rokoch sa tu akosi často nedostanem. Ale takáto príležitosť je veľmi vítaná,“ povedal po koncerte pre TASR Peter Lipa. Zároveň dodal, že: „Je to medzinárodný festival a tak sa k tomu aj musím postaviť. Som našťastie vyzbrojený repertoárovo tak, že by som mohol po anglicky spievať ďalšiu hodinu a pol, ale predsa len, keď človek vidí Slovákov – tak som rýchlo zaradil aspoň Baladu o štyroch koňoch, aby som uspokojil slovenské chúťky. Dokonca v Sunny Side Of The Street som zaspieval slovenský text, takže trocha to tu zaznelo.“     

 

V hľadisku pred pódiom sa nad hlavami divákov objavila aj slovenská zástava. „Je to príjemné, človek si naraz uvedomuje, že nie sme doma, ale dnes je v Európe všetko jednoduché, všetci sme bez hraníc a všetci sme slobodní, chodíme kde chceme. Človek si sadne do auta a za dve hodiny sme v Budapešti. A až pri tej zástave si uvedomíme, že už nie sme doma a že sme v cudzine. Mal som chvíľu pocit ako hokejista či futbalista, lebo tam sa so zástavami chodí, ale na muzike je to veľmi málo,“ doplnil na záver.  

 

Štvrtým dňom pokračuje dnes Sziget 2014. Na Europe Stage sa popoludní predstaví slovenská formácia Longital, na hlavnom pódiu zasa anglickí Bastille, speváčka z Londýna Lilly Allen a americké hip hopové duo Macklemore & Ryan Lewis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies