Peter Lipa pripravuje v Bratislave špeciálny džezový večer

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 15:52 • 2 min
Peter Lipa pripravuje v Bratislave špeciálny džezový večer

BRATISLAVA – Džezový koncert neobvyklého zoskupenia kapiel ponúkne 5. mája bratislavská Korzo Restaurant na Hviezdoslavovom námestí. Myšlienkou organizátorov je džezovou hudbou prinavrátiť do centra priateľskú atmosféru starého Prešporku.

slovakia

left justify in out

Prvým na pódiu bude zoskupenie Groove Time, ktoré koncertuje v zložení Juraj Schweigert (spev, harmonika), Zsolt Szitási (gitara) a Martin Kapusník (kontrabas). Striedať ich bude Hanka Gregušová & Gabo Jonáš Trio, ktoré sa predstaví v zostave Hanka Gregušová (spev), Gabo Jonáš (piano) a Marián Ševčík (bicie). Tretím interpretom večera bude David Hodek Trio, hrajúce v zostave David Hodek (bicie), György Orbán (kontrabas) a Robert Szakcsi Lakatos (klavír). Záver večera bude patriť hviezdnemu Petrovi Lipovi a jeho bandu v zložení Peter Lipa mladší (klávesy), Michal Šimko (basgitara) a Michal Fedor (bicie).

 

„Tento koncert má trocha súvislosť aj so svetom a mnohými inými aktivitami, len to nepropagujeme takto. Irina Bokovová, generálna riaditeľka UNESCO, je fanúšik džezu. Aj vďaka nej dnes existuje 30. apríl už štvrtý rok ako Medzinárodný deň džezu. A vždy v ten deň sa robí jeden veľký koncert, navyše existuje stránka UNESCO, kde sa dá zaregistrovať a aktivity z celého sveta sa tam schádzajú a v tento deň prezentujú všetci džez ako umenie, ktoré spája dobrých ľudí dobrej mysle a dobrých muzikantov. A Irina Bokovová bude zhodou okolností začiatkom mája v Bratislave na oficiálnej návšteve. Vieme, že 5. mája podvečer bude v parlamente, potom má voľno a my sme pripravili tento koncert tak, aby navodil situáciu, že v Bratislave sa džez bežne hráva. Dúfam, že jej urobíme radosť. Predstavíme sa štyri kapely vrátane mňa, každá zahrá 40-minútový set a mal by to byť príjemný večer,“ povedal pre TASR Peter Lipa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona